Stavanger

Skifter beite etter syv år:Kvadrat-sjefen gir seg

Kvadrat trenger ny senterleder etter at Cato Helmersen gir seg etter syv år ved roret.

I begynnelsen av måneden fikk Cato Helmersen et tilbud han ikke klarte si nei til. Nå har han sagt opp. 1. februar starter han som etableringsansvarlig i Kitch’n.

– Jeg får hovedansvar for neste års satsing i Sverige. Det gleder jeg meg veldig til. Jeg har hatt fantastiske år på Kvadrat. Det blir rart å flytte på seg. Men jeg er glad i utfordringer, så det var vanskelig å si nei da jeg ble kontaktet av Kitch’n, forteller Kvadrat-sjefen til RA.

– Jeg skal ikke flytte. Planen er å fortsatt kunne bo her i området, legger han til.

Helmersen har fungert som både regionsleder for Amfi og senterleder for Kvadrat. Nå splittes stillingen i to stillinger.

Stillingen som senterleder ble lyst ut internt onsdag forrige uke. Lørdag ble den utlyst for hvermannsen.

Regner med mange søkere

Helmersen er i den posisjonen at han skal være med å velge sin arvtaker. Han forteller at interessen er stor.

– Stillingen har fått mye oppmerksomhet. Den er definitivt en av regionens mest spennende og synlige jobber, mener Helmersen.

Ifølge personalsjef i Amfi, Olve Røen, var det i går i underkant av 20 søkere.

– Vi regner med å passere 50 innen kort tid. Personen vi leter etter må være motoren i laget, og klare å holde i alle tråder. Det er en bred rolle. Man må håndtere mange oppgaver, forklarer Røen.

Kvadrat fyller 30 år i år. Senteret åpnet i 1984 og eies av Storebrand Livsforsikring AS. Med sine 160 butikker er regionens desidert største kjøpesenter er også et av Norges største.

– Kvadrat er dobbelt så stort som regionens nest største, Amfi Madla, sier Helmersen.

Den årlige omsetningen er cirka 2,4 milliarder kroner.

– Siden jeg startet i 2007 har vi økt omsetningen med 400 millioner kroner. Dette var i en humpete periode med finanskrise. Vi har hatt vekst hvert år med unntak av 2008. I år er veksten tre prosent, sier Helmersen.


1500–1800 ansatte

Kvadrat har mellom 1500–1800 ansatte, inkludert vikarer og deltidsansatte.

– Kvadrat er en stor arbeidsplass. Og siden vi har holdt på i 30 år er det mange som på flere måter har et forhold til oss, sier Helmersen.

– Hvordan ser en vanlig dag ut for senterlederen for Kvadrat?

– Det er aldri en vanlig dag. Siden jeg også er regionsleder blir det mye oppfølging med andre sentre. Det gjelder å være ute i markedet, se på hvilken type leietakere og konsept man ønsker inn på Kvadrat, og følge opp de som er her. I tillegg er det en stor eiendomsmasse som skal ivaretas. Jeg jobber også hele tiden med utvidelsesplaner tre-fem år fram i tid, forteller Helmersen.

Mer fra Dagsavisen