Stavanger

Styrker Stavangers identitet:Roalkvam lager quiz

Gunnar Roalkvam skal lage Stavanger-quiz for Kverulant Katedralen KåKå på Sting.

Bilde 1 av 2

Her er det snakk om et åpent tilbud hvor hvem som helst kan stille med lag. I høst vil det bli arrangert fire slike quizkvelder. Førstkommende Stavanger-quiz blir tirsdag 30. september.

Leder for KåKå, Jan Inge Reilstad, sier at hvem som helst kan starte et quizlag. Det skal bestå av fire personer samt en reserve.

– Vi har allerede fått på plass et politikerlag, et byråkratlag og et lag fra universitetet er under oppseiling samt et lærerlag og et lag fra Stavanger Aftenblad, sier Reilstad.

Roalkvam som skal lage quizen sier at dette skal bli en quiz som kan være med på å styrke identiteten om egen by.

– Her er ikke poenget å samle de med klisterhjerner, men lage en underholdende konkurranse hvor en samtidig får tilført mer kunnskap om vår egen by. I og med dette skal foregå i Kverulant Katedralen så kan en kanskje kalle dette også for en form for kverulantutdanning, sier Roalkvam med et smil.

Høstprogrammet

Reilstad sier at i høst vil det bli en rekke arrangement på KåKå. Hege Tapio vil 10. oktober servere første del av en kunstdebatt som har fått navnet «Stavanger is the new Detroit» som tar utgangspunkt i Barbara Hepworth skulpturen som ble solgt. Det blir fire lørdager med Bykamp. Verdikommisjonen skal ha to møter til. Folkeakademiet med sitt opplegg «Tenk mer» kommer med blant annet Jan Egeland. Det skal bli temadager med kjærlighet. To ganger i høst skal det også arrangeres filosofisk samtale med barn. Det blir foredrag om tatovering med live tatovering. Det vil også bli satt i gang en egen Tankesmie for ungdom som det tas sikte på å holde åpent også utenom de faste arrangementene.

– Vi vil også arranger KåKå-filmkvelder. Hvor også folk fra Piraya Film selv vil være til stede å snakke om sine filmer. Det er et filmselskap fra Stavanger som har fått en rekke priser for sine filmer, sier Reilstad, som legger til at gjennom KåKå skal de prøve å etterleve begrepet om at en by er ikke bedre enn sin egen offentlige samtale. Vi kan også legge til at Årets Kverulant skal også kåres.

Mer fra Dagsavisen