Stavanger

Egil Olsen (H) skal snu hver stein: Varsler Gamlingen-kutt

Nye Gamlingen vil koste rundt 35 millioner kroner mer enn det bystyret i fjor høst satte av. Nå vil Egil Olsen (H) spare penger på prosjektet.

I fjor høst satte bystyret i Stavanger av 85 millioner kroner til bygging av Nye Gamlingen. Selv om rådmannen advarte om forhøyede kostnader på rundt 35 millioner kroner, vedtok kommunalstyret for miljø og utvikling (KMU) forslaget tirsdag kveld.

Sjekker mulighetene

KMU-leder Egil Olsen (H) er klar på at han nå vil snu hver stein i søk etter mulige kostnadskutt i prosjektet. At Stavanger kommune så langt i 2013 har en negativ skatteinngang på 142 millioner, fører til at KMU-lederen ser på det som ekstra viktig å kutte hvor det måtte være mulig. Også i forbindelse med Nye Gamlingen, som etter planen skal stå ferdig i 2015.

– Spesielt med tanke på den svake skatteinngangen er det viktig at vi ser etter kostnadsbesparende løsninger. En gjennomgang av byggemateriell er et alternativ, og vi må også finne fram til det rimeligste alternativ når det kommer til energibrønn og oppvarming, sier Egil Olsen til RA.

Å fjerne kiosken og kutte antall badstuer har vært nevnt, men den tanken setter ikke KMU-lederen pris på.

– Vi skal huske på at et utsalgssted også er inntektsbringende, og flere signaler tyder på at ikke alle setter like stor pris på å dele badstu med det annet kjønn, sier Olsen.

KMU-lederen har et håp om å kutte kostnadene med flere millioner kroner.

– Vi skal ikke glemme at kommunen får betalt 29 millioner av Statens vegvesen for den opprinnelige Gamlingen. I tillegg har vi et berettiget håp om å barbere ned ytterligere millioner, sier Olsen.

Til tross for de økte utgiftene var kommunalstyret aldri i nærheten av å stoppe opp.

– Nei, Gamlingen er av historisk betydning og benyttes av veldig mange mennesker. Nå får vi gjøre grundige vurderinger, og barbere utgiftene der det er mulig. Det koster å varme opp et slikt anlegg, og vi har ikke endelig bestemt hvordan det skal gjøres. Alternativet kunne vært å hente fra samme kilde som Siddishallen, men strekningen ble for lang. På dette feltet ser vi selvfølgelig etter de rimeligste og mest fornuftige løsningene, sier han.

Mer fra Dagsavisen