Stavangers siste skudd på restaurantfronten er en lokalavdeling av Alex Sushi, Norges mest berømte sushispisested.
Og ifølge Petter Sandberg, gründer av Alex Sushi, braket det løs allerede torsdag kveld.
– Vi hadde åpning for inviterte gjester og det var fullt hus, også i dag er det fullt hus og det er i det i morgen også, sier Sandberg til RA.
Og det er tydelig at Stavanger-publikumet har store forventninger til hva Alex Sushi byr på.
– Responsen var overveldende og vi fikk veldig – veldig bra tilbakemelding. Gjestene skrøt uhemmet over maten, sier Ellen Moe, daglig leder på Alex Sushi i Stavanger.
Glad for å komme til Stavanger
Sandberg sier at han er svært glad for å ha åpnet i Stavanger.
– Omsider er vi her og vi har gledet oss veldig. Samtidig er det litt med skrekkblandet fryd nå når vi åpner. Stavanger har et skolert publikum og veldig mange bra restauranter, sier han og fortsetter:
– Det er fire og et halvt år siden vi planla å etablere oss her så det har vært et veldig langt svangerskap, men nå er vi her.
Restauranten har plass til 70 gjester utover plassene i baren hvor det også er mulig å spise.
Med unntak av mandager hvor restauranten er stengt åpner Alex Sushi klokken 16.00 hver dag.
– Vi kommer også til å ha takeaway og catering, men det blir først i mai, sier Moe.
– Vi må la ting gå seg litt til først. Catering hos oss er ofte at kokkene våre drar ut til gjestene og lager mat, men så langt har vi bare seks kokker, sier Sandberg.
Alex himself er her
Og når Alex Sushi starter opp i Stavanger skal det gjøres skikkelig fra begynnelsen av.
Blant annet skal Alex himself, Alex Cabiao, være kjøkkensjef det første året.
Etter det overtar Fidel Gamara, som også jobber i Stavanger nå, jobben som kjøkkensjef.
Når det gjelder menyen er denne slik at du enten kan bestille enkle ting eller en fiks ferdig meny i tre forskjellige prisklasser.
Ifølge Moe blir disse menyene servert som en seksretter der rettene kommer ut etter hvert.
– All fisk som kommer inn til hos er helt fersk og alt vi bruker skjæres ned fra hel fisk. Det blir mer kostbart på denne måten, men akkurat på dette punktet er vi helt «religiøse» på at det skal være slik, sier Sandberg.
Og når det gjelder kvaliteten på fisken sier Sandberg at Alex Sushi kun tar i bruk det aller beste av hva Norge har å by på.
– Og selvsagt har vi også litt mer eksotisk fisk som tunfisk og havabbor, sier Moe.
– Vi er ganske hardcore på Sushi. Her er det ikke noe crossover. Samtidig har vi utviklet en del spesialiteter, men mener at vi ikke fusker i faget. Og vi har både fått nasjonal og internasjonal anerkjennelse for det vi har gjort de siste 14 årene, sier Sandberg.
– Smeltet på tungen
Maten falt i smak hos gjestene.
– Fisken smeltet på tungen. Det var kjempegodt. Maten kan anbefales, sier Bjørn Arnold Alvsåker fornøyd.
Kompisene er enige.
– Det var veldig godt. Jeg har spist på Alex sushi i Oslo. Det er den samme kvaliteten her. Det som er gøy er at når man sitter i baren så kan man se på når kokken lager maten, sier Johan Bentsson.
Joachim Hansen mener sushistedet er det beste i byen.
– Jeg har spist på de fleste stedene i byen. Dette er det beste jeg har smakt så langt. Jeg kommer garantert igjen. Vi fikk smake en blanding av kokkens anbefalinger, sier Hansen.
– Endelig har Alex åpnet. Lokalet er flott, og jeg gleder meg til å se hvordan det går med dem, sier Natali Moncrieff.