Stavanger

- Mer enn fotball

Det var ikke bare et symbolsk gravetak som ble tatt i dag på Tjensvoll. Når arbeidet med de to Vikinghallene endelig ble realisert etter fire års planlegging, må det jobbes for fullt for at hallene skal stå klare til neste års skolestart og ONS.

Viking FK inviterte unge og andre kommende brukere, samt representanter fra Stavanger kommune, Rogaland fylkeskommune og fra idretten til å være med på markeringen av det første gravemaskinjafset.

Spadetaket ble tatt av Sissel Knutsen Hegdal, leder i kommunalstyret for Kultur og Idrett i Stavanger kommune. Flerbrukshallen og fotballhallen med løpebane og klatrevegg skal graves ned i terrenget, og hallene disponeres av Viking, andre idrettslag, St. Svithun videregående og Stavanger kommune.

Prislappen ligger på cirka 125 millioner kroner.

- Dette prosjektet har krevd både tålmodighet og standhaftighet. Fra å skulle bli et rent fotballanlegg, skal det nå bli noe helt annet. Uten de mange bidragsyterne involvert i prosjektet hadde det ikke vært mulig å få på plass de 125 millionene. St. Svithun videregående skole og Stavanger kommune skal være leietakere av flerbrukshallen, som løfter prosjektet økonomisk, sa Einar Vevatne, prosjektleder i Viking FK.

Fotballhallen skal være utstyrt med kunstgress, og flerbrukshallen har full håndballstørelse. Men i tilegg til gode arenaer for idrett, vil St Svithun vil også få ny kantine og flere klasserom som en del av flerbrukshallen.

- Dette handler om mer enn fotball, sa Vevatne.

- Et løft for Stavanger-regionen

Øystein Hennig, rektor ved St. Svithun, mener arbeidet med å utvikle planene har vært en god prosess, og at den lange tiden har gjort at en stiller godt rustet når byggingen endelig trer i gang.

- Jeg skulle jo ønske at de hadde stått ferdig før, men nå gleder jeg meg allerede til neste skoleår, forteller han.

Med flere klasserom blir det nå mulig for skolen å ta inn flere elever til studiespesialisering, i tilegg til at skolens toppidrettsutøvere får noen fantastiske forhold til å drive idrett på.

- At vi kan gi flere ungdommer muligheten til å få elevplass her vil være et løft for Stavanger-regionen. Disse områdene har vært et bortkastet areal for oss, så det er bra vi har fått til et godt samarbeid slik at vi kan få utnytte det på dagtid, sier Hennig.

Breddesport

Direktør Arne Larsen Økland i Viking Fotball mener de nye idrettshallene vil gi klubben et stort løft.

- Hallene gir oss nye muligheter på breddesatsing og toppsatsingen i Viking. Dette gir oss gode treningsforhold fra A-lag, talentutvikling og til bredde. Samtidig er det er løft for hele området. Toppidrett skapes gjennom bredde, sier Økland.

Mer fra Dagsavisen