Stavanger

Slik ferierer superrikingene

Den hemmelige eieren av den splitter nye yachten som ligger i Sandnes forlanger å bli hentet med fire Range Rovere når han lander på Sola.

Det pågår et vanvittig hemmelighetskremmeri rundt eieren av den svært eksklusive yachten som ligger til kai i Sandnes. Kontorlederen på Havnekontoret vet ikke engang hvem som eier milliardbåten.

- Nei, jeg vet ikke hvem som eier denne båten. Alt er strengt hemmelig. Vi har kun hatt kontakt med agenten, som i dette tilfellet er TR Shipping. Jeg har ikke fått lov å gå om bord for å kikke, sier Kjell Ove Karlsson på Havnekontoret.

Storslagen middag

Etter det RA erfarer skal det dreie seg om en amerikaner som er ukjent for nordmenn. Forretningsmannen har nylig fått ferdigstilt sin tredje yacht, og han er strålende fornøyd med sin nye kjæledegge. Det viste han til gagns overfor Feadship i Rotterdam som står for utforming og alle detaljer på superyatchen.

Den hemmeligholdte eieren spanderte like greit middag på alle som hadde jobbet på vidunderet, og lot dem ta med seg familiene. Med over 800 mennesker til bords, feiret han sitt siste kjøp. Båten kom direkte fra Nederland til Stavanger, og etter noen dager i Sandnes kjøres fartøyet tilbake til Stavanger søndag. Etter planen skal yachten tøffe ut fra Vågen mandag.

Selektiv herremann

Innehaveren kommer til Stavanger lufthavn en gang denne helgen, og har klare krav til transporten til Vågen.

RA vet at mannen har bedt om fire eksklusive Range Rovere på parkeringsplassen. Agentene har jobbet på spreng for å imøtekomme kravet, og flere av byens innbyggere, som eier den typen bil, er blitt kontaktet i håp om at de stiller doningen til disposisjon. Ifølge Bjørn Erik Julseth ved TR Shipping er slike krav langt fra uvanlige.

- Disse menneskene lever i en helt annen verden enn oss andre. Lignende forespørsler dukker opp med jevnlige mellomrom. Vi hadde nettopp ekteparet Benetton, som driver en gigantisk verdensomspennende kleskjede. Da de seilte langs norgeskysten sto det alltid klar en sort Mercedes i hver havn de var innom. Jeg tror bilen var i bruk en times tid, mens de betalte for 38 timer i hver havn, sier Julseth.

Slitne føtter

Noen av verdens rikeste mennesker er vant til å svi av litt gryn når de ferierer. Julseth forteller om en episode som nylig skjedde i forbindelse med en utflukt til Preikestolen.

- Klienten vår tok med seg familien på en flott tur til vår naturperle, men de hadde sikkert ikke gjort regning med at det skulle så mye krefter til. Da de nådde toppen ringte de meg og ba meg bestille helikopter til returen. Jeg måtte skuffe dem, men de kom seg ned, sier han.

Mer fra Dagsavisen