Stavanger

Skal ikke «nave» i sommer

Noen politikere vil gjerne ut av de mange møtesalene og jobbe blant folk i sommer. For to SV-politikere er dette viktigere enn noe annet, og Eirik Faret Sakariassen ser fram til én uke med ubetalt sommerjobb på NAV.

Trodde du våre lokale politikerhåp hviler på laurbærene etter endt tjeneste i juni?

Før stortingsvalget i september forbereder Stavanger SVs bystyrerepresentant, Eirik Faret Sakariassen, og SVs mann på Stortinget, Hallgeir Langeland, seg på sommerens kanskje viktigste happening.

Sakariassen har nemlig én uke ubetalt sommerjobb hos NAV, mens Langeland tar noen uker ekstra.

NAV og ruskollektiv

Sakariassen skal svinge innom NAV-kontoret på Eiganes og Tasta 22. juli og tilbringe én uke der, mens Langeland skal belage seg på to dager ved Hiimsmoenkollektivet i Sand i Suldal, etterfulgt av en jobb innenfor Fretex før han trapper ned som bygningsarbeider sammen med en kamerat. Langeland har tidligere vært i arbeid i politiet, som kjøttskjærer hos Nortura på Forus, i trelasthandel, på supplybåt og på sykehjem.

Både Sakariassen og Langeland har holdt sommerjobbingen ved like hver sommer i mange år.

- Jeg merker at jeg får en helt annen innsikt som er til hjelp i mitt politiske arbeid. Som regel forholder jeg meg til masse papirarbeid, og det er alltid gøy å prøve én uke hvor du får sett et system og en sektor fra innsiden, selv om én uke ikke er all verden, sier Sakariassen til RA.

- Hiimsmoenkollektivet driver med behandling av rusproblematikken hos mennesker, og det blir spesielt. Det er ikke en typisk ni-til-fire-jobb, man må holde det gående hele døgnet, sier Langeland.

Langeland ser for seg at han igjen får nyttig erfaring som han kan benytte seg av i sitt politiske arbeid.

- Når jeg har hatt sommerjobb en plass, tar jeg ofte opp saker og problemstillinger rundt denne typen arbeid, og det vil jeg fortsette å gjøre, sier han.

Tilbudsstrøm

Etter at Sakariassen la ut et blogginnlegg med tittelen «Vil du ha meg i arbeid?» i forrige uke, strømmet tilbudene på. Både fra oljebransjen, offentlig og privat sektor.

Grunnen til at det ble NAV er ikke tilfeldig, sier han.

- Det er et fundament i velferdsstaten og det hører til en av grunntankene i landet vårt: Hvis du ramler utenfor, skal det være et system som tar imot og hjelper deg opp igjen. Det er også en institusjon som ofte blir kritisert, og det blir spennende å se systemet på innsiden, for jeg tror mange av de som jobber der gjør en utrolig viktig, seriøs og skikkelig jobb, sier han.

Tidligere har han jobbet som vaktmester, barnehageonkel og på aktivitetssenter.

Takket nei til Høyre-tilbud

Noen jobbtilbud var derimot ikke så fristende. Blant annet da valgkampsekretær Snorre Loen i Rogaland Høyre sendte SV-eren en e-post med tilbud om å jobbe som valgkampmedarbeider for deres parti. Sakariassen vil ikke uttale seg om hva han svarte på den henvendelsen, men han sier likevel følgende:

- Da lo jeg godt!

Nyeste fra Dagsavisen.no: