Stavanger

Dropper Wunderlich-kjøp

Agasti-sjef Alfred Ydstebø avbryter nå det omstridte oppkjøpet av det amerikanske meglerhuset Wunderlich Investment Company Inc.

Agasti melder i en børsmelding i dag fredag at de har bestemt seg for å droppe det omstridte Wunderlich-kjøpet, og heller fortsette med sin opprinnelige strategi.

Det var aksjemegleren Jan Petter Sissener og seks andre Agasti-aksjonærer som forrige uke forsøkte truet med søksmål, og forsøkte å stoppe Agastis Wunderlich-kjøp, da de var sterkt kritiske til Alfred Ydstebøs potensielle dobbeltroller som administrerende direktør i Agasti og største eier i Wunderlich.

Beslutningen om å avbryte oppkjøpet skal ha falt etter at selskapet snakket med en gruppe aksjonærer som har vært uenige i styrets strategiske valg.

«I bunn for konsernets strategi ligger de tre rendyrkede forretningsområdene Wealth Management, Capital Markets og Investment Management som samlet sikrer et solid, profesjonelt og helhetlig tilbud til våre kunder. En viktig del av strategien er også den unike eksisterende strategiske alliansen Agasti har med Wunderlich-systemet i USA som sikrer utviklingen av selskapets institusjonelle plattform innen spesielt energi, oljeservice og eiendom» skriver selskapet i meldingen.

Fortsetter samarbeid

Agasti skriver i børsmeldingen at de vil fortsette det strategiske samarbeidet med Wunderlich, til tross for at oppkjøpet nå altså er lagt vekk.

«Styrets beslutning om å avbryte den foreslåtte transaksjonen innebærer ingen endring av Agastis øvrige ambisjoner og utvikling. Av hensyn til kunder og ansatte, samt et ønske om å ha en sterk felles aksjonærbase fremover for å skape ro rundt den videre utviklingen av selskapet, ser styret det som formålstjenlig å trekke forslaget om oppkjøpet av Wunderlich. I dagens situasjon er dette utvilsomt det beste for alle parter for å oppnå ønskelig verdiskaping og levere på selskapets etablerte ambisjonsnivå» heter det i børsmeldingen.

IKM investerer

Agasti har som tidligere kommunisert, hatt behov for å styrke kapitalen. Basert på samtaler med tegnerne i den rettede emisjonen den 13. juni 2013 på totalt NOK 29,7 millioner, har disse tegnerne, aksjonærgrupperingen og Agasti blitt enige om å heller styrke kapitalen med totalt 42 millioner gjennom en garantert fortrinnsrettsemisjon.

Denne er garantert av Tenold Gruppen AS med 20 millioner, IKM Industi-Invest AS med 2 millioner og Ludvig Lorentzen AS, Sissener AS, Perestroika AS og Mons Holding AS samlet med 20 millioner.

Tenold Gruppen AS har en rett til å erverve aksjer for totalt minimum NOK 20 millioner enten direkte gjennom garantien, gjennom tegningsretter og gjennom et nedsalg av Coil Investment Group AS og Ludvig Lorentzen AS.

Mer fra Dagsavisen