Stavanger

En framtidens boligbygger

Magnus Øgård Meisal tror han vil sette spor etter seg når det gjelder å revolusjonere dagens boligbygging.

Bilde 1 av 2

- Jeg kunne vel snart skrevet en biografi om alt det jeg har forvillet meg opp i, sier Magnus Ø. Meisal lattermildt.

Han er student på Universitetet i Stavanger, og et av hans seneste og mye omtalte prosjekter er de såkalte containerboligene. Her er en shippingcontainer tenkt å fungere som studentbolig.

- Vi sitter ofte en gjeng og babler om alt mulig rart, gjerne problemer i samfunnet - og da kommer det opp masse løsninger. Noen er helt absurde, som for eksempel studentboligløsningen. Den startet som en gæren idé på en fest, forteller han til RA.

En av de andre ville ideene til Meisal var tanken om å bygge en bar på universitetet.

Men uansett hvor gal tanken virket, sto baren Tappetårnet klar for ett år siden. I dag er stedet så populært at det er lange køer utenfor dørene flere ganger i uken.

- Universitetsledelsen var litt nølende til en bar på campus, derfor gjaldt det å legge fram prosjektet på riktig måte, forklarer han.

Studentene ga naturlig nok mange tomler opp for opplegget, og etter mye prosjektering og en sommer hvor Meisal og andre la ned en bråte arbeidstimer, sto baren ferdig.

- Sosial plattform viktig

Meisal er nominert til Firsprangprisen for å ha bidratt til å løfte det sosiale studiemiljøet på UiS, og for å være en inspirasjon til andre studenter om å tørre å satse, tenke banebrytende og nyskapende.

- For meg er sosialt entreprenørskap viktig, og mye av det dette dreier seg om. Baren var et gründerprosjekt, men det var den sosiale plattformen som lå i bunnen. Det samme gjelder studentboligene, jeg vil motivere næringen og bedrifter til å se nye løsninger, sier han.

Fra før har han en bachelorgrad i bygg, og nå er han på andre året av en mastergrad i industriell økonomi.

-

Du skal ikke inn i politikken, da?

- Jeg startet liste i Studentparlamentet i fjor høst, men jeg tror ikke jeg får utrettet så mye i politikken. Jeg synes det er mest snakk, så jeg vil heller være en frittstående part som kommer med innspill politikerne kan ta stilling til, sier han.

Konkurranse

Nå har han vært leder av Start UiS i tre år, en organisasjon som skal fremme innovasjon og entreprenørskap.

- Start UiS er en veldig kjekk organisasjon. Jeg ønsker at studentene skal bli inspirerte til å ta tak i problemstillinger i samfunnet, og nå som jeg har vært der i noen år, prøver jeg å få inn litt nye folk med nye tanker, sier han.

I perioden han har sittet som leder er organisasjonens omsetning tredoblet.

- Vi har gått fra 250.000 kroner til nesten 900.000 i omsetning. Vi har tenkt nytt i forhold til hvordan vi kan tjene penger, og blant annet kjørt en helt annen type markedsføring ut mot bedriftene, sier han.

Sist torsdag arrangerte Næringsforeningen i Stavanger-regionen næringskonferansen Pulpit.

Her vant Meisal og hans partner gjennom flere prosjekter, Kristoffer Sørstrønen, reisestipend på 10.000 kroner, for sine boligtanker og visjoner for Stavanger-regionen.

For ikke å la en sjanse til å lære noe gå til spille, reiser gutta på studietur for pengene.

- Mor og far vil jeg skal begynne i olje- og gassindustrien, men jeg vil ikke dit helt ennå - til tross for at jeg har en mistanke om at det skjer en gang, sier han med et smil.

Foreløpig er det bolig som er den store kampsaken til den 24 år gamle studenten, som for øvrig selv leier leilighet av mamma.

- Jeg tror jeg vil sette spor etter meg når det gjelder hvordan vi bygger boliger i dag, og hvordan boligbransjen kan revolusjoneres på et globalt plan.

Mer fra Dagsavisen