Stavanger

Flere bussavganger til UiS

Kolumbus vil sette opp flere bussavganger mellom Stavanger og UiS. Lederen for Student-organisasjonen StOr håper det vil bøte på det årvisse busskaoset ved semesterstart.

RA møter lederen i Studentorganisasjonen (StOr), Eirik Faret Sakariassen, på universitetsområdet på Ullandhaug. Det er dagen for semesterstart, og det yrer av liv.

- Hver morgen er det kaos, spesielt mellom klokken 08.00 og 09.00, for da skal de fleste på forelesning. Det har rett og slett vært for få busser, og folk blir stående igjen på busstoppet. Når studentene skal hjem er det ikke fullt så ille fordi forelesningene slutter til forskjellige tider, sier Sakariassen.

Som kollektivbruker kjenner han problemene på kroppen.

Fullt ved andre stopp

- Fra andre stoppet ved Løveapoteket pleier bussen å være stappfull. For min egen del går jeg alltid på bussen ved Breiavatnet. Da vet jeg at jeg kommer med, sier Sakariassen.

Selv om problemene er ekstra prekære på morgenen og ved semesterstart, er Sakariassen klar på at busstilbudet generelt sett gjennom hele året er for dårlige, og han varsler at StOr vil legge press på flertallspartiene i fylket for å få opp kollektivsatsingen.

Les mer om årets semesterstart i dagens papirutgave av RA, eller kjøp e-avisen her:

function token(){return "?t="+new Date().getTime();}swfobject.embedSWF("http://www.e-pages.dk/rogalandsavis/teasers/2126/double_auto_flip.swf"+token(), "ep_double_flip_245_44", "300", "218", "9.0.28", "", {clickTag:'http://rogalandsavis.e-pages.dk', backgroundColor:'0xFFFFFF'}, {wmode: "transparent"}, {});

Nyeste fra Dagsavisen.no: