Stavanger

Fikk applaus for limerick

SVs Eirik Faret Sakariassen framførte sitt budsjettinnlegg på rim, til 'forbudt' applaus fra de andre representantene.

Her er den 12 vers lange limericken:

Me leve i verdens rikeste land Me har det så godt som det går an De aller fleste i vår flotte by lever gode liv, men det bør bety at me vedtar det beste for kver kvinne og mann!

Me må tenka større om de små, det e den beste måten for å få en skole som er god, som gir alle barn tro på at de sine drømmer kan nå!

I SVs alternative budsjett, finne du ingen løysning som e lett. Me har sammenhengende politikk, som følge ein skikk, tufta på det me meine er rett!

Me har prioritert de som ofte kommer sist Me må vera vårt ansvar bevisst For om det alltid blir sånn, At me glemme de på bånn Vitne det om et samfunn som e trist!

SV vil ha flerne lærare i skolen, Me har i mange år løfta den parolen Høyre ga skolen kutt, på det vil SV ha slutt, då forsvinne kunnskap som dugg for solen!

Mange skolebygg forfalle Det e på tide at me kalle Ein spade for ein spade Sånn kan me ikkje ha det, Me vil ha egen vaktmester te alle!

Me har i Norge hatt ein revolusjon Ein real barnehage-eksplosjon Men det må faktisk vera, Et sted for å lera Med færre pedagoger på dispensasjon!

Det e derfor SV har beslutta At me tebakeføre det rådmannen har kutta I barnehage og skole, Så me sørge for at lille Ole Blir ein av di smarte gutta

Gjennom økning i eiendomsskatt, Te tross for at den e forhatt Gir det fellesskapet penger, Som me virkelig trenger, For å unngå å ta sparekniven fatt!

Någen vil sommerstenge barnehagene Me har allerede sett klagene Dette går SV i mot, Det blir for mye rot Og me vil ha god orden i sagene

SV sette Ryfast opp som kutt Me ska kjempe mot te siste slutt Ryfast gir oss mer støy og trafikk Det vil bli et monument for feilslått politikk Illusjonen om Ryfast må bli brutt

Her komme te slutt et frieri, Te Det kongelig norske Arbeiderparti Stig ombord på bybanen, Så me får an te itte planen, Og ikkje på øveti'!

Nyeste fra Dagsavisen.no: