Stavanger

Studentkamp for busstilbud

Studentorganisasjonen engasjerer seg for å bedre busstilbudet til universitetet. Nå har de invitert leder for samferdselsutvalget til dialog.

Bilde 1 av 3

En undersøkelse blant studentene ved Universitetet i Stavanger (UiS) viser at et flertall er misfornøyde med mulighet for sitteplass, prisene og at bussen ofte er forsinket. Dette tar Studentorganisasjonen StOr tak i.

- Vi har avtalt et møte med Ellen Solheim (KrF), leder av samferdselsutvalget i Rogaland fylkeskommune, om en god uke. Vi håper kravene vi kommer med der vil bety noe, sier Eirik Faret Sakariassen, nestleder i StOr og bystyrepolitiker for SV, til Rogalands Avis.

Krav

Dette er studentorganisasjonens krav:

Sonefritt studentkort som gjelder alle studenter uavhengig av alder, til en overkommelig pris. I dag betaler man ut fra hvor man bor. Det betyr at studenter som bor utenfor de mest sentrale områdene betaler dyrt for å komme seg til UiS. Gjennomsnittsalderen på den jevne studenten er svært høy, dagens aldersbegrensning er på 32, som er ugunstig for mange. StOr ønsker å fjerne denne aldersbegrensningen.

Flere rutetraseer.

Direktebusser (særlig fra sentrum til UiS).

- Vi baserer oss på tilbakemeldingene fra studentene. De ønsker lavere pris, direktebusser, og punktligere og hyppigere avganger, sier Faret Sakariassen.

Hvis kravene blir innfridd, og fylkeskommunen legger penger inn i budsjettet for å få dette til, tror StOr-nestlederen flere vil ta bussen.

- Slik det er nå kjører veldig mange bil. Derfor har vi et stort forbedringspotensial, sier han.

Representanter fra Studentorganisasjonen vil i tillegg til møtet med Solheim også treffe andre fylkespolitikere.

- Vi tror dette er den riktige måten å påvirke. Slik får vi lagt fram studentenes synspunkter, og fylkespolitikerne har mulighet til å lytte til oss, sier Faret Sakariassen.

StOr-leder Morten Rønne er enig.

- Vi håper å få lagt fram våre synspunkter, og håper Solheim lytter til oss. Brukerundersøkelsen bekrefter det vi sier. Vi mener dette bør være et satsingsområde, sier Rønne.

Lover å lytte

Ellen Solheim satt i går midt i budsjettforhandlinger. Hun bekrefter at hun skal møte StOr-medlemmene.

- Jeg har sagt ja til at de kan presentere kundeundersøkelsen fra Kolumbus for meg, men egentlig burde de jo treffe Kolumbus, sier hun.

- Kolumbus kan gjøre mindre rutejusteringer. StOr ønsker mer penger på bordet fra fylkespolitikerne. Hva svarer du til det?

- Jeg kan ikke si noe om det, men jeg lover å høre på hva de sier, sier lederen av samferdselsutvalget.

Nyeste fra Dagsavisen.no: