Stavanger

- Gjør seg til skurker

Billettsvindel har til nå vært relativt ukjent for arrangørene i kulturlivet. Den største frykten er allikevel å oppleve det samme som Folken.

Bilde 1 av 4

Rogalands Avis skrev 18. april om studenter som billettsvindlet Folken på en konsert.

Del saken på Facebook

Daglig leder på Folken, Tone Christoffersen sier til Rogalands Avis at de har registrert svindelen, og at de fremdeles ikke har skannere oppe og går. Hun frykter at flere vil utnytte svikten nå som det er offentlig kjent at de ikke har skannere.

- Det finnes folk som alltid vil prøve å komme seg inn gratis på konserter. Jeg har hørt mange kreative grunner for å slippe inn uten billett, men heldigvis har vi strenge og flinke frivillige i døren som skal stoppe dem, sier Christoffersen.

Ikke alene

Christoffersen tror Folken neppe er alene om å oppleve billettsvindel, og får støtte av kulturformidler ved Metropolis, Bjørn Ellen Hauge.

- Det ville være naivt å tro at det ikke forekommer flere steder også, sier hun, og legger til at det snakkes mye om billettsvindelen i kulturmiljøet.

- Det er spinnvilt at noen velger å gjøre seg til skurk for disse ubetydelige summene, mener hun.

Selv tror og håper Hauge at svindel ikke foregår hos dem.

- Jeg tror ikke det, vi driver kun med forhåndssalg av billetter. Men det har vært ganger jeg har vært i tvil om det var flere i lokalet enn antall solgte billetter.

- Tåpelig

Hun legger til at hun tror det finnes mange måter å lure systemet på, og at folk kan klare å komme seg inn om de vil det.

- Men det er bare tåpelig, og jeg håper det kan bli en slutt på det. Konsekvensene kan være katastrofale med tanke på sikkerheten. Det er et problem som må slås hardt ned på, sier hun, og referer til Folken som ofte har utsolgte konserter, og som har blitt svindlet.

Daglig leder ved Checkpoint og Cementen, Nils Østenfor, tror Folken har hatt uflaks.

- Det er flere yngre folk som går der, sier han.

Tou Scene derimot bruker også nettsystem. Allikevel tror ikke Stian Robberstad at det forekommer billettsvindel hos dem.

- Men om det skulle oppstå hos oss, og det i tillegg viser seg å bli et utbredt fenomen, er vi villige til å samarbeide med de andre arrangørene om et slags fellessystem for å unngå svindel, sier han.

Mer fra Dagsavisen