Stavanger

Tjente 109 millioner mindre på ett år

Svekket resultat for Bergen Group, som likevel tjener nok til å kvitte seg med gjeld.

Bergen Group varsler et stort aktivitetsnivå i år i gjennomgangen av tallene for fjerde kvartal i fjor. Konsernet har blant annet 600 medarbeidere i Bergen Group Rosenberg på Hundvåg.

Bergen Group fikk en markert økning i konsernets ordrereserve i løpet av fjorårets siste tre måneder. Samtidig er resultatmarginen vesentlig forbedret i forhold til forrige kvartal.

Men konsernets samlede driftsresultat viser et resultat før ned- og avskrivninger (EBITDA) på 36 millioner kroner, mot 145 millioner kroner i samme kvartal i 2009. Resultatet i denne perioden er altså svekket tilsvarende 109 millioner kroner.

Milliardoppdrag

Ordrereservene ved utgangen av 2010 økte med 1,4 milliarder kroner til 5,8 milliarder kroner sammenlignet med samme tidspunkt i 2009. I tillegg er det tegnet nye order for over en milliard i januar i år.

Driftsinntektene i fjerde kvartal endte på 811 millioner kroner. Dette representerer en positiv omsetningsvekst i forhold til andre og tredje kvartal i fjor.

- De generelle utsiktene for det markedet som konsernet opererer i vurderes som positive på både kort og lang sikt, sier konsernsjef Pål Engebretsen i en pressemelding.

- Konsernets omsetning og resultat i 4. kvartal 2010 var preget av en fortsatt lav kapasitetsutnyttelse i deler av virksomheten. Bedringen i ordresituasjonen vil gi oss en framtidig aktivitetsøkning, spesielt i 2. halvår i år og videre framover, sier konsernsjef Engebretsen, som påpeker at flere av de nye kontraktene også har en stor strategisk verdi for konsernet.

- Bergen Group har en klar målsetting om å videreutvikle vår internasjonale konkurransedyktighet. Ordreinngangen i 4. kvartal bekrefter at vi har styrket vår posisjon innenfor de mest kompetansekrevende markedene i offshore- og maritim sektor, sier Engebretsen.

Kvitter seg med gjeld

Konsernsjefen viser til den omfattende EPCIc-kontrakten med Statoil knyttet til Kvitebjørn-feltet og kontrakten med Volstad Maritime på byggingen av et nytt avansert OCV-fartøy som eksempler på dette. EPCIc-kontrakten vil bli gjennomført i nært samarbeid med Fabricom AS, som er en viktig partner for Bergen Group Rosenberg gjennom alle faser av prosjektet. Samlet kontraktsverdi er estimert til 1-1,5 milliarder kroner.

Bergen Group har redusert lånegjelden som følge av en sterk operasjonell kontantstrøm de to siste årene. Konsernet vil i tiden framover vurdere muligheter som skal forsterke grunnlaget for en forventet vekst i aktiviteten. I den sammenheng vurderes også strukturelle alternativer som bedre kan synliggjøre de underliggende verdiene i konsernet.

Mer fra Dagsavisen