Stavanger

OL-kamp allerede i år

Det ble aldri noen duell mellom Gunn-Rita Dahle Flesjå og Lene Byberg i Sola Open. Derimot venter en tøff kamp for to billetter til OL 2012.

Bilde 1 av 4

Stavanger-regionen har dyrket fram landets to beste terrengsyklister. Under OL i Beijing i 2008 var både Lene Byberg og Gunn-Rita Dahle Flesjå på startstreken. Sistnevnte frykter at kun én av dem får delta i neste OL - i London i 2012.

- Både jeg og Lene er optimistiske, og tror vi klarer å få to plasser, men det blir ingen enkel jobb, sier Dahle Flesjå til Rogalands Avis.

Tror på to plasser

Skal Norge få to OL-plasser i damenes terrengsykling i London, må hun, Byberg og unge Elisabeth Sveum sørge for at Norge blir dårligst nummer åtte på UCIs nasjonsranking neste år. Det betyr et samarbeid på tvers av jentenes proffklubber.

- Vi samarbeider der vi kan, men til syvende og sist er dette en individuell idrett. Vi skal ha et møte med sportssjef Steffen Kjærgaard i Norges Cykleforbund. Da må vi legge opp en plan som gjør at vi sammen kan plukke flest mulig poeng, sier Dahle Flesjå.

Lene Byberg er sterk i troen på at de begge får sykle i OL.

- Jeg mener vi bør klare det dersom alle tre får en normal sesong. Vi må være positive og ha troen, sier hun.

Én OL-plass gir intern duell

Sølvvinneren fra VM i 2009 fikk årets sesong ødelagt av sykdom. Nå er hun på vei tilbake igjen i form, og satser for fullt inn mot neste sesong. Skulle den norske jentetrioen ikke få de resultatene som må til, er hun klar til å kjempe.

- Da blir det kamp mellom meg og Gunn-Rita fram til forbundet skal innstille på hvem som får reise til OL. Heldigvis har vi ikke amerikansk uttak. Her blir det den beste syklisten som får reise, og dersom Gunn-Rita er bedre enn meg, får hun den plassen, sier 28-åringen.

Da Sola Open gikk av stabelen på Hålandsmarka i helgen, var Byberg i USA, mens Dahle Flesjå meldte sykdomsforfall.

- Jeg er ikke så verst nå, men vi har hatt guttungen hjemme fra barnehagen hele uken med sykdom. I vår situasjon har vi ikke råd til å ta noen sjanser nå, sier hun.

Mer fra Dagsavisen