Stavanger

Planlegger spillefilm i Stavanger

Denne kompisgjengen har planene klare for en actionfilm som skal spilles inn i Stavanger.

Bilde 1 av 3

De starter uten budsjett, men med entusiasme til et prosjekt de har klokkertro på, action/thriller/dramaet «Iskald».

- Vi har en veldig god idé, et veldig bra manus, og tilbakemeldingen fra store navn i filmbransjen er at dette er en veldig bra idé, sier pr-ansvarlig Patrik Strand til Rogalands Avis.

De ønsker å involvere videregående skole-elever og studenter i Stavanger, spesielt de som har kompetanse innen film, teater eller tv-produksjon. 10 av stillingene skal etter planen være lønnet, og hovedrollene skal innehas av profesjonelle skuespillere.

Hard manusjobbing

Kompisgjengen har sittet sammen i tre uker og arbeidet på manus.

- Nå arbeider vi med manusoppbygningen, og er på utkikk etter sponsorer og investorer. Vi har også en SMS-kampanje, der folk kan skrive inn ønske om en rolle foran eller bak kamera. Hovedmålet nå er å spille inn en teaser i løpet av desember, forklarer produsent Calle Løkke, som tok initiativet til prosjektet.

Handling fra Stavanger

Løkke har bakgrunn som skuespiller, og har i tillegg blant annet vært med på produksjonen av «Nokas» og «Jeg reiser alene».

Handlingen hentes fra Stavanger, og filmen skal spilles inn her i byen.

- Den handler om to brødre, småtyver, som driver og lurer folk i poker og stjeler litt lommebøker, og som havner inn i et mye større kriminelt miljø enn de hadde planer om. En realistisk historie med action-, drama- og thrillerelementer, sier Christer Aase, som er regissør. Han har blant annet laget musikkvideoer og har filmutdannelsen sin fra Noroff i Stavanger.

Falt for ideen

Trioen bruker kontaktnett fra lokal, nasjonal og internasjonal filmbransje, blant dem Karl Stavem, skuespiller med 20 års erfaring fra Los Angeles' filmindustri.

- Vi falt for Calles idé, og ble smittet av lidenskapen han har for prosjektet, sier Strand.

Nå har de opprettet en hjemmeside, iskaldfilm.no, der de som er interessert i å medvirke kan søke om det.

- Alle som vil skal få bidra. Har elever som sitter på kreativitet et ønske om å være med og løfte prosjektet opp, er de velkommen til det, sier Løkke.

- Enormt positivt

Ennå har de ikke søkt om offentlig støtte fra Norsk Filmfond eller Filmkraft Rogaland.

- Vi vil komme tilbake til det når vi har kommet lenger i arbeidet. Filmen blir laget uansett, sier Calle Løkke.

Daglig leder Sjur Paulsen i Filmkraft Rogaland hilser initiativet mer enn velkommen.

- Det er enormt positivt når folk i filmmiljøene går i gang uten penger. Å komme som fersk filmskaper og få finansiering gjennom filminstituttet er bare noe de aller færreste kan drømme om. «Mongoland» kom i stand på lavbudsjett. Disse guttene viser ambisjoner, og det er akkurat denne typen initiativ som er helt nødvendig i vår region. Vi har ikke penger til å fullfinansiere en spillefilm, sier han.

Paulsen peker på at Filmkraft Rogalands rolle uansett er å være en støttespiller.

- Vår jobb er å veilede, bevisstgjøre, hjelpe med nettverk, og å være kritiske - stille krav til kvalitet. Vi skal ikke være ukritiske, selv om filmer lages med lavt budsjett, sier han.

Mer fra Dagsavisen