Stavanger

Fikk kjeft på åpent møte

Viking åpnet dørene for publikum onsdag kveld, og folket var ikke redde for å sette ledelsen til veggs.

Bilde 1 av 4

Det er tredje gang denne sesongen publikum inviteres inn til en åpen seanse på stadion.

Tidligere har møtene vært preget av håp og programtaler. I kveld kom hanskene av, og Viking-ledelsen måtte svare for seg om alt som har gått galt for klubben denne sesongen.

- Vi vet at mange har mye på hjertet for tiden. For oss er det viktig å kunne møte våre supportere og svare på det som opptar de som er glade i Viking Fotballklubb, sa sportsdirektør Egil Østenstad før møtet ble satt.

I tillegg til Østenstad deltok både trener Åge Hareide, Bjarne Berntsen, Erik Nevland, André Danielsen, Svein Fjælberg og Ole Rugland.

Da samtalen dreide over på spillerkjøp og spillersalg kom Tone Brit Nystrøm med et par spark til Egil Østenstad.

- Hvorfor blir spillerne som selges fra Viking så gode i sin nye klubb?

Sportsdirektøren ble trykket bakover på banen og fulgte opp med filosofien om at angrep er det beste forsvar. Jone Samuelsen ble eksempelet.

- Blir de nå det? Jone har hatt en god sesong. Men på TV ser du bare høydepunktene. Da ser det ofte bedre ut enn det egentlig er. Det er mange ganger jeg har gått hjem og ment at vi har vært svake. Så har det ikke sett så galt ut på TV-bildene, svarte Østenstad.

Sportsdirektøren måtte også ta selvkritikk på mange av kjøpene til Viking. Faktisk måtte Åge Hareide tre støttende til og slå fast at han var godt fornøyd med de tre store signeringene han hadde fått i år.

Nystrøm ga seg likevel ikke.

- La meg snu på spørsmålet. Hvorfor blir spillerne dere henter så dårlige?

Publikums innsats

Østenstads eskapader på transfermarkedet var langt fra det eneste temaet.

Det ble stilt spørsmål ved spillere som virket tafatte og redde, hvorfor Alexander Ødegaard ikke blir satset på, hvor lenge folk må vente på suksess, opplegget for å verne om spillerne utenfor banen og hvordan egentlig spillergruppen fungerer sammen.

På det siste punktet kom også Åge Hareide med en erkjennelse. Det er ikke nok indre selvjustis i gruppen. Savnet av ledere - og en utpreget klovn i garderoben - er også stort.

Publikums rolle i motgangen ble også et tema. Erik Nevland var igjen kritisk til det som blir prestert på tribunene. Han savner mer engasjement i motgang.

- Da jeg var i Groningen, lå vi en gang under 3-1 med fem minutter igjen. Da bestemte publikum seg for å løfte oss. Vi vant 4-3. Det er ingen myte at publikum betyr mye, sa kapteinen - som fikk ros for å være politisk ukorrekt av salen.

Men han fikk også kritikk.

- Vi er tross alt i Stavanger, sukket en oppgitt tilhører.

Mer fra Dagsavisen