Stavanger

Frir til boligeiere

StOr-leder, Daniel Haug Nystad, er fornøyd med regjeringens løfte om enda flere studentboliger. I mellomtiden håper han og statsråd Tora Aasland at Stavanger-folket vil leie ut til studenter.

Bilde 1 av 3

- Vi er fornøyd med at pilen peker oppover, men problemet kommer likevel ikke til å snu over natten. Vi forventer at når vi nå gjør jobben lokalt, at statsråden vil følge opp med flere studentboliger, sier Haug Nystad, leder av Studentorganisasjonen i Stavanger, til Rogalands Avis.

Derfor ber han nå om at Stavanger-folket skal åpne sine hjem og leie ut til studenter som trenger en plass å bo. Utdannings- og forskningsminister, Tora Aasland, sier seg enig.

- Det er nok annerledes i de andre storbyene. Universitetet i Stavanger er ungt og byen venner seg fortsatt til det å ha et universitet med tanke på utleie, sier hun.

Aasland oppfordrer de som kan til å leie ut til studenter.

- De er flinke og har kommet til byen for å studere. Jeg synes Stavanger-folket skal ønske dem velkommen og leie ut hvis de har mulighet og kan, sier hun.

- Godt samarbeid

I slutten av august returnerer statsråden til Stavanger for å åpne 169 nye studentboliger i Stavanger.

- Vi har som mål å bygge 1000 nye studentboliger i året - på landsbasis, sier hun.

Hva synes du om regjeringens løfte om nye studentboliger? Si din mening i kommentarfeltet under.

Aasland forklarer at antallet studenter vil øke betraktelig de neste årene og at regjeringen og de største studentbyene står ovenfor en utfordring.

- Stavanger kommune har vært utrolig flinke til å samarbeide med å finne tomter - noe som gjør det enklere for oss å komme i gang, sier hun.

- Kan du love enda flere studentboliger til Stavanger?

- Dette har alltid vært en kampsak for meg. For en tid tilbake fikk jeg en hammer, spiker og en planke av noen studenter og de ba meg få i gang byggingen. Jeg bruker hammeren for å si det slik, sier hun.

Vil bli bedre

Det var nestlederen i Stavanger SV, Eirik Faret Sakariassen som inviterte ministeren og Haug Nystad til et møte i går.

- Det er blitt en ung tradisjon kan du si. Vi møttes vel for ett år siden hvor vi snakket om viktige saker rundt studentmiljøet her i Stavanger, sier Faret Sakariassen.

Han forteller at han har god kommunikasjon med kunnskapsdepartementet, Kristin Halvorsen og Tora Aasland, som er flinke til å ta i mot innspill fra lokale politikere, og at Haug Nystad er en venn av han.

- Det ble naturlig for meg å invitere til dialog da han ble leder for StOr. I tillegg vil vi at Stavanger skal bli en enda bedre studentby, og at UiS skal bli et enda bedre universitet med bedre tilbud, sier Faret Sakariassen

Nyeste fra Dagsavisen.no: