Stavanger

Knallhard motstand

Siri Bjørkesett og Ragnhild Aas trakk den dobbelte olympiske mester Misty May-Treanor, og hennes nye makker i første runde.

Bilde 1 av 3

Kvinnenes hovedrunde i World Tour Stavanger smashes i gang i dag. Den lokale duoen Siri Bjørkesett og Ragnhild Aas har fått en tøff trekning.

Misty May-Treanor har vunnet OL to ganger sammen med Kerri Walsh, men spiller nå med sin nye makker Nicole Branagh. De blir Aas og Bjørkesetts motstandere i den siste gruppekampen torsdag.

- De er to rutinerte legender begge to, og det blir skikkelig morsomt å spille mot dem. Vi visste at vi kom til å få et lag fra det nivået, og kan ikke se på det som noe annet enn en spennende utfordring, sier Siri Bjørkesett til Rogalands Avis.

Kan slå de andre

De lokale jentene åpner mot Becchara Palmer og Louise Bawden fra Australia klokken 13.00 onsdag, og spiller deretter mot tsjekkerne Kristyna Kolocova og Marketa Slukova klokken 18.00.

- Jeg har tro på at vi kan presse de to andre parene. Vi har vist tidligere at vi kan spille godt mot lag fra det nivået, blant annet under VM i fjor. Vi går alltid utpå for å gjøre det best mulig, sier Bjørkesett.

Jærjenta Rita Eritsland og makker Cindy Treland er ranket som det dårligste norske laget i turneringen, og møter blant annet førsteseedete Larissa og Juliana fra Brasil.

- Dårlig timing for brudd

Det beste norske kvinnelaget, med Ingrid Tørlen og Janne Kongshavn fikk en bedre trekning. Men de har like før turneringen bestemt seg for å skille lag i sommer.

- Det kom overraskende på meg, og det var jo litt dårlig timing i forhold til turneringen i Stavanger, sier Kathrine Maaseide Dal Andersen.

Hun er ikke med i år, men har tenkt seg ned i Vågen for å kikke på.

- Jeg kjente det kriblet litt da jeg var der nede og så banene i går og traff mange kjente. Jeg gleder meg til å følge med fra sidelinjen, sier hun.

Herrenes hovedrunde starter først torsdag.

Mer fra Dagsavisen