Stavanger

Meldte seg ut av SOS Rasisme

SV-politiker Eirik Faret Sakariassen har meldt seg ut av SOS Rasisme etter at koblingen mellom organisasjonen og Tjen Folket ble kjent.

Bilde 1 av 2

- Det var den første organisasjonen jeg meldte meg inn i. Det var her jeg startet mitt politiske engasjement, og dette er en av de viktigste sakene for meg. Men jeg mener at kampen mot rasisme skal kjempes uten vold. Når har vi tillitsvalgte høyt i organisasjonen som mener at makten i Norge skal tas gjennom voldelig revolusjon, forklarer politisk nestleder i Stavanger SV, Eirik Faret Sakariassen, til Rogalands Avis.

Det er Dagbladets avsløringer om knytinger mellom den kommunistiske organisasjonen Tjen Folket og SOS Rasisme som var avgjørende for Sakariassen, i tillegg til det økonomiske rotet i organisasjonen.

- Dette er noe jeg har tenkt en del på i det siste, og jeg har vært mistenksom til hva de holder på med, sier han.

Fremdeles engasjert

SV-politikeren vil likevel ikke kutte alle bånd til organisasjonen.

- Jeg ønsker ikke å stå oppført å medlemslistene deres lengre, men dette har ikke svekket mitt engasjement. Jeg vil fremdeles delta i kampanjer og markeringer for SOS Rasisme, sier Sakariassen.

Han synes likevel det er svært synd at han føler seg nødt til å melde seg ut av SOS Rasisme.

- Saken er veldig viktig, den går ikke av moten. I en eller annen form vil det nok alltid være rasisme. Det er en kamp vi må holde fram, men den må være holdningsendrende og ikke voldelig, mener SV-politikeren.

- Jobber beinhardt

Nina Narvestad, tidligere leder i SOS Rasisme Stavanger, og nå engasjert i Trondheim, synes det er dumt at Sakariassen har valgt å melde seg ut.

- Men det er folks eget valg. Likevel er det dumt, for det finnes ingen andre sterke antirasistiske organisasjoner i Norge, sier hun, og legger til at hun håper han melder seg inn igjen når alt rotet er ordnet opp i.

Narvestad har vært med i SOS Rasisme siden hun var 15 år, og har aldri sett tegn til at Tjen Folket er blandet inn i organisasjonen.

- Jeg har vært med på utallige møter, foredrag, demonstrasjoner og markeringer, og jeg kjenner ledelsen som aktivister som har jobbet beinhardt for at rasismen ikke skal feste seg i Norge, sier hun.

Narvestad synes det er trist med all den negative oppmerksomheten.

- Og om det finnes økonomisk eller politisk rot i organisasjonen, burde de heller fått sjansen til å rydde opp i det, mener hun.

Nyeste fra Dagsavisen.no: