Stavanger

Østenstad holder tett

Viking er fortsatt tause om midtbanespilleren de jakter på.

- Vi har fått beskjed av klubben hans om hva de vil ha i overgangssum. Nå er det opp til spilleren selv om han ønsker en overgang, sier sportsdirektør Egil Østenstad til Rogalands Avis.

Midtbanespilleren det er snakk om skal spille i en norsk klubb, og i tillegg være i stand til å vikariere på høyrebacken. En posisjon hvor Viking kun har Håkon Skogseid som alternativ.

Ifølge Østenstad skal spilleren ikke ha fått noen frist for når han må bestemme seg. Viking-direktøren avkrefter samtidig spekulasjonen om at de har kontaktet Brøndby med tanke på en overgang for Stefan Gislason.

- Vi har ikke vært i kontakt med Brøndby, sier han.

- Har dere vært i kontakt med agenten hans?

- Jeg ønsker ikke å si hvilke navn vi diskuterer, sier Østenstad, før han legger til:

- Vi har vet hva prisen blir på den spilleren vi jakter på. Vi har altså vært i kontakt med klubben hans, dermed kan det ikke være Brøndby, sier Østenstad.

Han vil ikke kommentere om Gislason står på klubbens liste over aktuelle spillere.

Han innrømmer samtidig at klubben tidligere i vinter jaktet på Thomas Augustinussen. Den tidligere Aab-spilleren er nå i Østerrike og spiller for Salzburg. Dansken har slitt med lite spilletid, men etter at Salzburg solgte unna flere spillere i overgangsvinduet ser framtidsmulighetene bedre ut.

- Etter at de solgte en spiller viste det seg at det ble urealistisk for oss å hente han, sier Østenstad.

I keeperjakten har det også vært utvikling. Plzen ønsker fortsatt ikke å senke prisen på Michael Danek. Dermed ser det ut som om Zdenek Zlamal og Boy Waterman er mest aktuelle til å erstatte Thomas Myhre som klubbens førstekeeper.

- De to blir vesentlig billigere i forhold til prisen Plzen krever, sier Østenstad.

Han var i dag i kontakt med forbundet om muligheten for å få dispensasjon for Zlamal. Den tsjekkiske keeperen har spilt for to klubber det siste året. Dermed har han i utgangspunktet ikke lov til å spille for en eventuell tredje klubb.

- Inntil videre ser det positivt ut. Vi ønsker en bekreftelse på om dette kan la seg gjøre før vi bestemmer oss for hvem vi vil ha, sier Østenstad.

Mer fra Dagsavisen