Stavanger

Ønsker seier til jul

Shackles med Inger Lise Hope og Malin Winther er i aksjon i kveldens «X Factor».

Bilde 1 av 4

I 2004 vant Kjartan Salvesen, og for to år siden var det Glenn Lyse som vant Idol. Nå har talentkonkurransen fornyet seg og heter «X Factor», og i kveld kan Inger Lise Hope og Malin Winther i jentegruppen Shackles bli Stavangers tredje vinnere.

De skal synge for over 10.000 publikummere i Telenor Arena, i tillegg til alle som landet rundt følger «X Factor» på TV. Uansett hvordan det går, så er begge jentene enige om at de har kommet mye lenger enn de hadde drømt om. Totalt var det over 8000 som meldte seg på audition til «X Factor».

De beste

- Noen av de beste deltakerne vi har i «X Factor» kommer fra Stavanger, og de har definitivt gjort inntrykk, uttalte Bjarne Laastad i TV2 til Rogalands Avis i juni.

- Det er ingen tvil om at Shackles har vokst veldig på disse månedene. Det er gøy når jentene går på scenen, sier han nå, like før finalen.

Det er heller ingen tvil om at Inger Lise Hope (20) fra Stavanger og Malin Winther (18) fra Sandnes har det gøy sammen.

- Jeg tror ikke det har gått helt opp for oss at vi skal være med i finalen. Det blir helt vilt, sier Hope til Rogalands Avis.

I går hadde de sin første øving på scenen i Telenor Arena. «X Factor»-finalistene blir de første norske artistene som får opptre i den gigantiske innendørsarenaen som også skal brukes til den Internasjonale Grand Prix-finalen til våren.

Gleder seg til å komme hjem

Både Hope og Winther har hver sin heiagjeng på totalt rundt 80 stykker som kommer fra Stavanger og Sandnes for å være med på finalen.

- Kjæresten min Lars, masse venner og familie kommer, og det setter jeg utrolig stor pris på, sier Hope.

Det samme gjør Malin Winther.

- Jeg gleder meg utrolig mye til å se alle sammen igjen, sier hun.

Begge har bodd på hotell i Oslo siden 3. oktober.

- Det skal bli herlig å komme hjem. Hotellmaten er ikke helt den samme nå som det var når vi flyttet inn, sier Inger Lise Hope.

Vinner platekontrakt

Sammen med Lwam Feshatzion (20) fra Oslo og Charlotte Kjær (20) fra Tønsberg håper de å utkonkurrere Chand Torsvik (27) fra Namsos som skal synge to av sine egne låter i finalen. Jentene håper bokstavelig talt at de blir kveldens dronninger med sine låtvalg.

Vinneren av «X Factor» får platekontrakt og managementavtale med Sony Music og Playroom, i tillegg til en egen musikkvideo med stjerneregissør Ray Kay.

- Den beste julegaven vi kan få nå er å vinne «X Factor», konkluderer Inger Lise Hope og Malin Winther.

Mer fra Dagsavisen