Stavanger

Kongelig ros til Tjelta og Hana

Allerede før Pia Tjelta og Espen Hana ankommer Gladmatfestivalen har de høstet kongelig applaus for sin forestilling.

Bilde 1 av 6

Torsdag kveld hadde Pia Tjelta, Espen Hana og Dennis Storhøi premiere på forestillingen «Sommerkveld på Hankø». Forestillingen spilles også i kveld og i morgen, og onsdag kveld står Tjelta og Hana klar for å underholde Stavangerpublikumet med «Ingen grunn te å svelta med Hana og Tjelta».

Kongelig publikum

Blant publikum på premieren torsdag kveld var også prinsesse Märtha Louise, i tillegg til en rekke celebre gjester.

- Forestillingen gikk veldig bra, og jeg føler vi fikk vist oss veldig godt fram for østlandspublikumet, forteller Espen Hana etter forestillingen.

Også prinsessen var fornøyd med showet. Og det er ikke første gang hun ser Hana i aksjon på scenen.

- Ja, jeg snakket med Märtha Louise etter forestillingen, og hun var veldig begeistret. Hun er en hyggelig dame. Og så får jeg klem av henne når jeg treffer henne, sier Hana.

Ble frastjålet tekster

Han har byttet ut bobilen med luksushotellet på Hankø for noen dager, før han og resten av familien i morgen vender nesen hjemover. Under ferieoppholdet i Danmark, hadde familien innbrudd i bobilen, noe som gjorde at Hana mistet blant annet datamaskinen med alle tekstene sine.

- Men det har gått fint, bedyrer Espen Hana på vei til den lokale badestranden i går formiddag. Han kombinerer nemlig familieferie og jobb.

- Det har vært noen hektiske dager her med familie og forestilling, men det er veldig deilig å være her. Det er et fantastisk sted, forteller Espen Hana.

Nærmer seg utsolgt

Et par av innslagene fra forestillingen på Hankø vil følge med til Gladmatfestivalen.

- Det blir en sommerlig forestilling, med et knippe betraktninger rundt sommer og mat, med hovedvekt på sang. Folk skal jo spise mens vi holder på, forklarer Hana.

Gladmat-sjef Heidi Netland Berge kan stolt fortelle at billettene til forestillingen «Ingen grunn te å svelta med Hana og Tjelta» selger godt.

- Fredagen er utsolgt, og det tikker inn bestillinger hele tiden. På hver forestilling er det plass til 250 personer, så vi selger totalt 1000 billetter, forteller Netland Berge som i går formiddag hadde solgt 720 billetter.

Fire retter

I tillegg til underholdning fra Espen Hana og Pia Tjelta, vil publikum få servert en fire retters middag, med salma og kamskjell til forrett, sterling kveite på andre fat, kalv ytrefilet som hovedrett og marinerte jordbær til dessert, med utvalgte viner til rettene. Hele gildet har en prislapp på 1350 kroner.

- Publikum kan vente seg en veldig kjekk kveld, med god mat og god underholdning. I tillegg til Tjelta og Hana blir det underholdning av lokale musikktalenter. Hans Petter Jørgensen er konferansier for kvelden og har regi for underholdningen, forteller Netland Berge.

Pia Tjelta var i går ikke tilgjengelig for Rogalands Avis. Tirsdag kommer hun til Stavanger for finpuss og prøver på forestillingene som går hver kveld fra onsdag til og med lørdag under Gladmatfestivalen.