Stavanger

Vant over sjefen - fikk fridag

IKEA-sjefen Jan Erik Jacobsen inngikk et veddemål under Nordsjørittet og må nå gi fire av sine ansatte sommerfri.

Bilde 1 av 3

For noen uker siden kunne Rogalands Avis fortelle om et høyst uvanlig veddemål på IKEA Forus. Veddemålet gikk ut på at varehussjefen hadde utfordret sine ansatte i å slå han under Nordsjørittet. Og hvis de vant skulle de få en fridag.

- Jeg ble ikke overrasket sånn sett. De som tok meg igjen er i veldig god form, sier varehussjefen Jan Erik Jacobsen om de fire ansatte som vant.

Motiverende

Jacobsen ønsket å motivere og skape et spenningsmoment for sine ansatte da han kom på ideen om veddemålet.

- Jeg har merket både engasjementet og gleden vi har fått ut av dette. Til neste år må vi finne noe annet å vedde om, sier Jacobsen.

Yngve Danielsen var snar over målstreken og slo sjefen sin med en halvtime.

- Jeg så meg rundt etter andre IKEA-trøyer da jeg kom i mål, men jeg så ingen med det første. Men etter at vi fant hverandre ble det mye snakk om tid, sier Danielsen.

Fikk støtte

Både Danielsen og kollegaen Kaj Dyvik merket støtten fra publikum og de andre syklistene under rittet. Flere hadde tydeligvis fått med seg saken til Rogalands Avis hvor det ble fortalt om veddemålet.

- Det var en som syklet på siden av meg og sa: «Kom igjen, nå må du slå han der sjefen din». det var ganske festlig, sier Dyvik.

Trøstepremie

Jan Erik Jacobsen synes alle de ansatte som var med og syklet rittet gjorde en kjempe innsats. Derfor ønsker han å lodde ut to fridager til mellom de som ikke slo han.

- Vi gleder oss allerede til neste år, sier Jacobsen.

Mer fra Dagsavisen