Stavanger

Eg veit meg eit Høyreland ...

Vi trenger et sterkt og ansvarlig Høyre som kan være med å løfte dette landet ut av krisen.

Rogaland Høyre tok med seg mange vinnersaker hjem fra Høyres landsmøte. Vi åpner for oljeleting i nord, vi vil heve lærerlønningene for å tiltrekke oss flere gode lærere og vi må senke skattene, spesielt for bedrifter men også for de med vanlige inntekter. Sist, men ikke minst, Høyres nye deilige ord; samferdsel - nå skal de bygges både vei og kollektiv!

Det var et landsmøte som var preget av et glødende engasjement fra de mange som hadde ordet. Vi er ikke i tvil. Vi trenger et sterkt og ansvarlig Høyre som kan være med å løfte dette landet ut av krisen. Mens regjeringen pøser penger inn i offentlig sektor vet vi at det er det private næringslivet som skal trekke oss opp av denne krisen til slutt.

Det er 50.000 små og mellomstore bedrifter som står på kanten av stupet. Disse bedriftene trenger en hjelpende hånd. Vi må kutte arbeidsgiveravgiften og vi må kutte i formuesskatten for bedriftene. Dette trenger vi for å styrke konkurranseevnene fordi i løpet av de siste fire årene har regjeringens politikk ført til at bedriftene har fått svekket sin konkurranseevne år for år. Skattene har økt med 11.000 millioner kroner for bedriftene i Norge.

Oljenæringen er satt på venterommet, og Ap er ikke i stand til å gi noen svar til de titusenvis av oljeansatte om de kan føle seg trygge på at utviklingen av oljenæringen skal fortsette i Norge. SV og Sp sier klart nei, så en stemme på de rødgrønne vil være et direkte sjansespill for en videre utvikling og leting etter det svarte gullet som denne regionen fremdeles er avhengig av. Høyres skolepolitikk er tydeliggjort foran dette valget. Vi vil prioritere mer undervisningstid og mer fokus på norsk, matte og engelsk i grunnskolen, heller enn pålagte mandariner, en gratis SFO-time og SFO-makspris. Det er et rungende ja fra Høyre til mer skoletid - ikke skolefritid. Vi vil skreddersy undervisningen til elevene ytterligere. Tilrettelagt undervisning gjennom å bruke langt flere lærere tidligere i skoleløpet er vårt svar på dette. Men våre målsettinger står fast - de som trenger mest hjelp skal få mest hjelp - og det viktigste vi gjør i skolen er å løfte de svakeste slik at alle kommer seg gjennom skolen med gode grunnleggende kunnskaper og ferdigheter.

Vi vil prioritere mer til lærerlønninger for at flere av våre beste ungdommer skal velge læreryrket. Vi trenger en lærerutdanning som går over fem år og som inkluderer mye mer praksis. Likevel er det viktig at nyutdannede lærer får en rett til veiledning eller en slags mentorordning når de begynner i sin faste jobb. Dette har Høyre også programfestet. Sist, men ikke minst, står Høyres største pengepott til samferdsel! Vi skal bygge mer vei. Vi skal bygge bedre vei. Vi skal bygge bredere vei. Og vi skal bygge kollektivfelt og bybaner i de store byregionene i Norge for å få fart på kollektivtrafikken. Arbeidet videre med å utrede og planlegge hurtigtog fortsetter også.

Jeg vil påstå at vei og kollektiv nå er blitt en av Høyres fanesaker. Et helt parti står samlet bak kravet om å satse, og om å få nye prosjekter bygget betydelig raskere en tidligere. Mange liv vil bli spart og mange mennesker vil få en raskere og tryggere vei til jobb og hjem. Vi skal sørge for en bedre skole, lavere skatter og bygge mer vei og kollektiv. Vi vil gjerne få visere velgerne at vi kan! For meg er dette vårt forslag til et godt Høyreland.

Mer fra Dagsavisen