Stavanger

Kleppa fikk homofrydpris

Kommunalminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) mottok lørdag årets homofrydpris.

Hun mottok prisen på Rådhusplassen i Oslo etter at homoparaden hadde gått gjennom hovedstadens gater. Frp-politiker Ulf Erik Knudsen ble kåret til årets homofob.

Kleppa var lenge imot felles ekteskapslov. Men tidligere i år endret hun standpunkt og gikk inn for den nye loven.

I sin takketale på Rådhusplassen lørdag sa Kleppa at hun satte stor pris på å få prisen, skriver Blikk.no.

I sin tale la Kleppa vekt på at det må jobbes mye med holdninger i framtiden, og at dette ikke bare gjelder i religiøse miljøer. Hun brukte anledningen til å sende en beskjed til de delene av det kristne miljøet som har vært motstandere av den nye loven.

- Jeg er helt sikker på at Gud er rausere enn mange av hans bakkemannskap, sa Kleppa.

Fremskrittspartiets stortingsrepresentant Ulf Erik Knudsen ble på arrangementet lørdag kåret til årets homofob. Han fikk homofobprisen for sin tydelige motstand fra Stortingets talerstol under debatten om felles ekteskapslov. Juryen trakk særlig fram uttalelsen hans om at farsrollen ble redusert til en sædcelle.

Statssekretær Kjell Erik Øie i Barne- og likestillingsdepartementet har lenge kjempet for homorettigheter og han fikk årets homoærespris. Årets pris for beste paradebidrag gikk til Skeiv Verden for innslaget der muslimske homser deltok både åpent og skjult under burkaer og niqaber.

Mer fra Dagsavisen