Stavanger

- Vi skal være utålmodige

- Stavanger oppfattes som utålmodig i kultursammenheng. Det skal vi fortsette å være, sier Leif Johan Sevland (H).

- Vi må aldri bli en by der vi satser hardt på noe - som for eksempel Stavanger2008 - og så er vi ferdige. Vi skal bygge ting som varer. Det betyr også at ikke alt kan satses på på likt, og vi må bare erkjenne at på enkelte områder, som i saken med lokaler til kunstnere, ikke har fått gjort nok. Men det kommer, sier Sevland.

Etter 2008

Han ser etterbruken av 2008 som en av de helt sentrale kulturpolitiske sakene i tiden som kommer.

- Vi vil ha på plass en rapport om barn- og ungdomskultur i Stavanger. Den skal ta for seg alt fra oppvekst og fritid til kulturtilbud. En slik kartlegging vil være viktig for å se hvor vi er gode og hva vi må bli bedre på. Barn og unge er sentralt i 2008, og det skal være sentralt i årene som kommer, sier Sevland.

Stavanger Høyre har laget et 19-punkts kulturmanifest. Her er det arbeid med barn og unge som står først. Blant annet heter det at alle kulturinstitusjonene skal utfordres til å lage egne programområder for barn.

- Lover, og holder

Andre saker Sevland og Høyre skal ha gjennomført er å skaffe kinoen ny tomt og nytt bygg i sentrum, skaffe bedre fasiliteter for kunstnere og gjennomføre Bjergsted-visjonen. De vil også ha øvingslokaler for rockeband, fullt utbygget symfoniorkester og mer til drift av Tou, punkter som finnes i en rekke partiprogrammer i Stavanger.

- De fleste er enige om det meste i kulturpolitiske saker i Stavanger. Hvorfor skal folk stemme på nettopp Høyre?

- Fordi vi har vist at vi kan gjennomføre det vi lover. Høyre har vært, og skal fortsatt være, en pådriver for å initiere og gjennomføre store løft i kultursektoren, sier ordføreren.

Mer fra Dagsavisen