Stavanger

Nytt nettsamfunn

Stavanger-politikerne har fått nok et sted å møte velgerne. I dag lanserer Rogalands Avis nettsamfunnet Origo - der du kan debattere valgkamputspillene.

Valgkampen utkjempes allerede på Facebook, YouTube og MySpace - så hvorfor Origo?

Geografisk

- Origo kan ikke sammenlignes med Facebook. Facebook er laget for å finne igjen gamle klassekamerater, Origo er geografisk orientert, sier Bjørn Tore Søyland, webutvikler og Origo-ansvarlig i Rogalands Avis.

I likhet med sin mer kjente storebror kan du opprette profiler og diskutere på Origo, men nærheten er det viktigste i nettsamfunnet en kameratgjeng i Oslo har utviklet.

- Lokalsonene er det viktigste med Origo. Poenget er at det skal være lokalt. Du legger inn området der du bor, og får opp lokale soner når du registrerer deg. Du kan bli medlem av Rogalands Avis-sonen eller opprette egne soner, enten for bandet ditt eller foreningen din, sier Søyland.

Webutvikleren tror 2007 blir nettsamfunnenes gjennombrudd i valgkampen.

- Politikerne viser seg på en helt annen måte enn før, og bruken av nettsamfunn har eksplodert før dette valget. Nettsamfunn gir politikerne en helt ny mulighet for tilbakemeldinger. I Rogalands Avis skal vi vise videre til Origo i våre valgsaker, slik at leserne kan diskutere det politikerne sier, framholder Søyland.

På Rogalands Avis' nettavis sendes debattantene videre til Origo der diskusjonen kan gå videre.

Fullt navn

Brukervennligheten på Origo er minst like god som i de andre nettsamfunnene. Brukerne må registrere seg med fullt navn.

- Du må stå for det du skriver, understreker Søyland.

I tillegg til politikkdiskusjoner tilbyr Origo også kjente nettsamfunn-tjenester som bildeinnlegging og kalendere.

- Origo er i startgropen, og utvikles hele veien. Det er mulig for brukerne å være med på utviklingen av dette nettsamfunnet, sier Bjørn Tore Søyland.

Nettdueller

Bjørn Tore Søyland er med på å dra igang flere nettsatsinger i Rogalands Avis i denne valgkampen. Nettduellene blir ett av høydepunktene, og første par ut blir ordfører Leif Johan Sevland som møter Aps Odd Kristian Reme til livedebatt klokken 14.00 mandag 27. august.

Mer fra Dagsavisen