Stavanger

Spis for tjue kroner

Lyst på nye og spennende Gladmat-retter uten å bli blakk? Følg Rogalands Avis' billigguide!

Gjestene har over 90 boder å velge godbiter fra på årets Gladmat-festival. Størrelse på retten og pris er to viktige ingredienser i matvalget, og med så mye spennende får både lommeboken og mageskinnet kjørt seg.

Brukbart utvalg

Rogalands Avis har tatt en runde og utarbeidet liste over de forskjellige «billigrettene». Grensen ble satt til en tjuekroning, og utvalget viste seg å inneholde mange pølser, vårruller og annen asiatisk mat.

- Jeg tror smaken og opplevelsen er viktigst for publikum, sier Izral Zing i boden til Indian Tandoori Restaurant.

Restauranten har en spesiell ovn der de billige tandoori naan-brødene blir laget. Ovnen åpnes så publikum kan se Zing klistre de svelelignende brødene til veggen.

- Det går mye i tandoori naan, og vi har ovnen ute så folk skal få en mer spesiell opplevelse av maten, forklarer Zing.

Holder prisene

- Kjempegodt, du får det ikke ferskere, sier Rita Larsen fra Oslo.

Hun nyter en ny jafs av sin tandoori naan og smiler bredt.

Larsen er etter flere år overtalt av vennene Katinka Rivø og Ådne Mauritzen til å komme på Gladmat. Hun har kyndige veiledere med seg:

- Du får mer mat for pengene når du kjøper smått, sier Mauritzen.

Han har vært på alle festivalene så langt.

- Jeg syns de har klart å holde prisene på et noenlunde akseptabelt nivå, mener han.

Turid Lone og Anne Gustavsen er også klare til å smake på flere enn én lekkerbisken.

- Litt av sjarmen er å smake litt av hvert og gjerne retter en ikke får til daglig, sier Lone.

- Ja, mange små ting er kjempegodt, da rekker appetitten til flere retter, sier Gustavsen.

Både Gilde og Denja samlet lange køer utenfor sine stander. Gratis prøvesmaking var åpenbart populært.

Hele skalaen

Prosjektleder i Gladmat, Heidi Netland Berge, forklarer at de har lagt føringer for årets festival etter kritikk for dyr mat tidligere.

- Vi vil at utstillerne skal representere hele skalaen, alt fra små og billige smakebiter til større retter, sier hun.

- Utstillerne har fått et tydelig ønske fra festivalledelsen om at folk skal få gå rundt og smake på flere retter, sier hun.

Mer fra Dagsavisen