Stavanger

Transit i kunstmetropol

I går kunne Einar Børresen fra Transit Art Space koste på seg det store smilet i Basel.

Galleriet til Børresen har fått den store ære å være representert på den mest celebre europeiske messen for kunst. De skal delta på Volta-messen fram til 16. juni. Og i går var det åpning av denne kunstmessen. Kun to gallerier fra Norge fikk delta i dette fine selskap, og Transit Art Space er det eneste galleriet fra Norden som ikke kommer fra en hovedstad.

- Det er klart vi er stolte over å få være her. Søndag kveld var vi ferdige med å henge opp våre bilder som skal representere galleriet. Åpningen i går ble gjort i tre runder. Klokken 12.00 var det sponsorene til kunstmessen som gjestet utstillingene. Klokken 16.00 var det kunstsamlere og inviterte gjester. Og klokken 18.00 åpnet utstillingene for det store publikum, sier Børresen.

Topp gallerier

De nordiske galleriene som er representert i Basel har fått rundt 16 kvadratmeter hver til disposisjon.

- Ikke spesielt store flater, men veldig fint og spennende. Her er vi omkranset av en rekke toppgallerier, så dette er en fantastisk opplevelse, sier Børresen.

Transit Art Space er representert med tre kunstnere. Det er Stavanger-kunstneren Marit Victoria Wulff Andreassen, Morten Slettemeås og danske Christina Malbek. Sistnevnte har fortsatt sin utstilling hengene i Transit Art Space i Stavanger.

Stor stas

Wulff Andreassen, sier at hun er spent og forventningsfull, men «godt jorda».

- Alt kan skje i et slikt nettworking-mekka der «de store» samler seg. Jeg vil i alle fall prøve å observere hvordan en slik kunstmesse foregår. Jeg satser også på å få sett så mye kunst som mulig. Jo da, dette blir stor stas, sier en forventningsfull Wulff Andreassen.