Stavanger

BigBang-sjef tent før Folken-konsert

BigBang-sjef Øystein Greni er tent, og ser fram til et søndagsrolig Folken.

BigBang kommer til Stavanger for å veksle mellom klassikere fra bandets nær 15 år lange karriere og stoff fra det nylig begåtte albumet «Too Much Yang».

- Vi har vel ikke bevisst styrt unna lørdagen, men det var veldig deilig å spille for en stappfull Sentrum Scene nå torsdag. Når alkoholinntaket blant publikum er moderat så har vi et veldig lyttende og lydhørt publikum. Det regner jeg med at vi får i Folken også.

Selger gullgodt

- Går platesalget bra?

- Det ser veldig bra ut. Jeg hørte i alle fall at platen solgte til gullplate i løpet av de tre første dagene, sier låtskriveren, vokalisten og gitaristen Greni.

Under P3 Morgen fredag var han medprogramleder, og fortalte om en noe snodig samlemani: Gitarer.

- Jeg har vel tatt vare på rundt et 20-tall av dem, og bruker litt humoristisk å si at gitarene er pensjonsfondet mitt. For meg er jo dette verktøy, men det kan bli litt mye for omgivelsene mine til tider, men jeg prøver å smugle inn en gitar til iblant.

Gitarist som syvåring

Listen av Grenis mange gitarer er omfangsrik fra han startet å spille som syvåring, og han har hatt Fender Jazzmaster, Stratocaster og Telecaster, en haug med Gibson-er, blant dem en Les Paul Goldtop, en Rickenbacker Model 360/12 og sin egen hjemmelagde gitar «Useless», i tillegg til to akustiske, en Martin D35 og en Yamaha.

Grenis 2007-BigBang har Lasse Weeden på bass og Olaf Olsen på trommer.

- Det er mange bassister innom BigBang?

- Nja, egentlig bare to. Vi hadde riktignok en periode i fjor der vi testet ut ulike bassister.

- Påvirker ny bassist lydbildet til BigBang live?

- Lasse er en meget bra bassist, og har spilt for blant andre Mira Craig og Nora Noor. Jeg føler at rytmeseksjoner er enda mer solid nå. Nye BigBang er veldig stødig og bra rytmisk. Jeg tror folk kan regne med et tent BigBang i Stavanger. Det er jo en av våre favorittbyer, og en av de byene der vi først etablerte et fast publikum.

Spilte med Dybdahl

- Du spilte med Thomas Dybdahl nylig, også?

- Ja. Han var med under P3-Sessions på «A Thousand Times Over», og det var kjekt. Han synger bra. Jeg og Thomas har snakket en del om å gjøre ting sammen lenge, men har ikke fått det til før nå, sier Greni.

Han er ganske sikkert klar med «Frontside Rock'n' Roll», «Hurricane Boy» og «I Don't Wanna» søndag.

Mer fra Dagsavisen