Stavanger

Undersøker lekkasje i dag

I går ettermiddag sperret politiet av store deler av Løkkeveien etter at det ble oppdaget en bensinlekkasje ved Hydro Texaco-stasjonen.

Fortsatt er bensinstasjonen og parkeringsanlegget i St. Olav sperret av.

- Dette var ikke ufarlig, men det er ingen grunn til å overdramatisere situasjonen, sier operasjonsleder Arvid Jensen i Rogaland politidistrikt.

Litt før klokken 17.00 i går valgte politiet å sperre av Løkkeveien fra Ny Olavskleiv til rundkjøringen i Kannik for all trafikk. Området rundt stasjonen var i tillegg sperret for fotgjengere.

Hele dagen

- Vi ba brannvesenet om å vurdere faren. De mente det ikke var noen brannfare. Dersom det skulle skje noe måtte det være i form av et smell, sier Jensen.

- Vi vurderte evakuering, men fant at det ikke var aktuelt ut ifra situasjonen.

Allerede fra i går morgenes kjente folk bensinlukt i området. Ifølge Jensen ble politiet varslet klokken 13.15.

- Vi var på stedet og det var vel på dette tidspunktet snakk om at det kunne være litt søl. Vi avsluttet oppdraget klokken 14.00. I mellomtiden så brannvesenet videre på saken.

Minimalisert utslippet

Klokken 16.30 ble stasjonen sperret av. De som var på stedet fant ut at det måtte være snakk om en lekkasje mellom en bensintank og en bensinpumpe.

- Etter det har vi både spylt, målt og luftet slik at utslippet er minimalisert. Det er en mikroskopisk sjanse for at det skal skje noe nå, sier Jensen og legger til at Løkkeveien ble åpnet klokken 19.30.

Ifølge Jensen vet ikke politiet hvor mye bensin som har rent ut.

- Dette er store tanker som er vanskelige å måle. Nå er det viktigste å finne lekkasjen. Allerede i dag tidlig starter gravearbeidet mellom en pumpe og en tank på stedet, sier han.

Mer fra Dagsavisen