Stavanger

PADI-dykkere

PADI står for Professional association of Diving Instructors.

Det høres veldig profesjonelt ut, og det er det også.

Profesjonelle er i alle fall dykkerinstruktøren og divemasterene vi har hatt. Jeg har aldri sett på maken til folk med så stor tålmodighet. Alt fra leggkramper til dotter i ørene har de tatt med stor ro. Jeg for min del har klaget min arme nød for at saltvann smaker så ekkelt. Så du skal høre mye før ørene detter av.

Instruktøren vår, Randi, har over 6000 dykk. Jeg er sikker på at hun har elefanthud på hoftene, for fytti grisen så tunge og ekle blybeltene, som vi må dra på rundt livet, er.

Det største problemet er å få på seg svømmeføttene. Du skal være ganske myk i lemmer og ledd for å klare å ta disse på når du ligger og flyter på ryggen i vannet med en stor vest full med luft og en flaske på ryggen. Jeg er imponert over dem som får dette til.

Jeg har også en opplevelse av å ha en egen påkleder. Snakk om luksus! Randi tar tålmodig på meg vest og flaske, og hun får på meg svømmeføttene når jeg ligger der på ryggen som en knølhval.

Det skal ikke stå på god hjelp.

To i denne lille gjengen vår har tatt eksamen, og er offisielt " Open Water Divers".

Nå ble det nettopp avslørt at disse som har tatt eksamen er litt usikre på hvor langt ned de kan dykke. Usikkerheten kom for en dag da jeg spurte om dette for å føye det til i denne lille spalten. Så jeg ble litt tvilsom til kompetansen til disse to såkalte "dykkerne" her på huset.

Jeg skal i alle fall lese til min eksamen, men skal ærlig innrømme at jeg er litt bekymret. 52 spørsmål kan være i det meste laget for en enkel sjel fra Bekkefaret.

Men jeg lar det stå til. Svaret på spørsmålet om hvordan du skal føre deg i vannet, er i alle fall ikke "stående og rolig", som noen hevdet. Det er vi alle enige om.

Så til alle der ute som ønsker å prøve å begynne å dykke: Ikke nøl! Dette MÅ oppleves.

Mer fra Dagsavisen