Stavanger

Sang inn penger for rusofre

I går avholdt Frelsesarmeen sin tradisjonsrike julekonsert i Konserthuset. Overskuddet vil gå til et tilbud for pårørende av rusmisbrukere.

For sjette år på rad var julekonserten iStavanger konserthus utsolgt. Etter første forestilling var både publikum og arrangøren meget fornøyde.

- Dette har gått veldig bra, og det virker som om også publikum synes det. Det er vi veldig glade for, sier daglig leder for Frelsesarmeens bo- og behandlingssenter i Stavanger, Ole Andreas Westby.

Tilbud til pårørende

Alle artistene som opptrer for Frelsesarmeen, stiller opp gratis. Mange artister tar selv kontakt, og Westby plukker deretter ut de han synes passer.

- Målet vårt er å skape en hyggelig julekonsert for folk flest, der vi samtidig fokuserer på vårt arbeid med rusmisbrukere, sier Westby.

Det de får i overskudd etter konserten, bruker de til ulike prosjekter.

- Overskuddet ligger som regel på rundt 250.000 kroner. I år skal overskuddet gå til å skape et tilbud til pårørende av rusmisbrukere, forteller han.

Artisten Kjell Breivik, også kjent som Colt, opptrådte sammen med kona Rita. De framførte to flotte sanger, som er med på Breiviks nye plate. Breivik har selv slitt med rus og problemer i flere år, og kom seg ikke ut av det før han fikk profesjonell hjelp, og ble frelst.

Alkoholfritt for barna

- Jeg var skikkelig langt nede før jeg fikk hjelp. Jeg så at andre kunne klare det, og klarte det selv, fortalte han.

Jørn Risa i Frelsesarmeen ønsket at folk ville bruke søndagene som hviledager, og heller stresse med handling og juleforberedelser alle de andre dagene i uken. Et annet ønske var at julen skal få være en alkoholfri sone for barna, og at alle vil la Jesus være i tankene sine i julehøytiden.

Forestillingen inneholdt hyggelige innslag for enhver smak. Publikum ble underholdt av blant andre Charlot Daysh, som vant årets Junior Grand Prix sammen med gruppen 2U. Hun sang juleduett sammen med Guro Dugstad, som deltok på Idol.

Musefelle

Kristian Arntsen trimmet lattermusklene til publikum som kokken og oppfinneren Magne Jarl. Han ville vise fram sin nye musefelle, hvor han har tatt hensyn til musens intelligens. Det hele gikk ut på å sette et barberblad på en treplate, slik at musen ble lurt til å skjære seg selv.

Ellers fikk publikum oppleve blant andre sopranen Ann Kristin Sørvåg, 14 år gamle Marielle Woll Sigvaldsen, velkjente Sally Nilsson, Frelsesarmeens hornorkester, Rockefår med flere.

Nyeste fra Dagsavisen.no: