Stavanger

Spenning på katteutstilling

Spenningen var stor blant katteelskerne i Austråtthallen i går. Rogaland Rasekattklubb arrangerte utstilling. Kattene derimot, så ut til å ta det hele med ro.

- Dette er kattenes svar på hund. Det er en veldig fascinerende rase. De er utrolig hengivne, har et godt gemytt, og er med eierne over alt, til og med i dusjen. Også er de smarte. Denne kan til og med gå på menneskedo, sier Terje Paulsen engasjert.

Han er på utstillingen med tre siamesere, og burene er dekorert med ulike hedersbetegnelser. BIS (best in show) går igjen. Siameserne er opprinnelig thailandske tempelkatter, men rasen oppsto på mange måter i England der de begynte avlen. Paulsen driver oppdrett, og har totalt 10 katter.

Spenning

- Det er veldig spennende, et kick på mange måter, sier Bente Gundersen.

Hun er her med fem persere. Lørdag var hun representert med fire andre. Det har gått bra, hun har fått flere flotte utmerkelser.

- Jeg må ha en katt jeg må jobbe litt med. Det er bading, føning og stell før utstillingen. Det hadde ikke vært like kjekt med en katt som jeg bare kunne ta med, sier Gundersen.

Årlig

Utstillingen i Austråtthallen i Sandnes er en årlig foreteelse, og i år har en rekke katter og deres eiere funnet veien hit. Lørdag var det 230 katter, i går hele 250. Største rasen er norsk skogkatt, som kjennes igjen på sin flotte rufsete pels. Fargene kan variere veldig.

- Jeg er nok den eneste i distriktet med en hvit skogskatt, opplyser Linda Tjelta Valentinsen.

Hun børster en hvit katt, som gjørs klar til visning. En visningsassistent holder opp katten, som dommerne gransker med konsentrerte blikk. Noen vinner, andre forsvinner. Denne gangen var det ikke Tjelta Valentinsen sin tur, men hun kommer nok sterkt tilbake neste år.

Mer fra Dagsavisen