Stavanger

Favoritten vant brettspillfinalen

Frank Stenersen knuste det lokale håpet Knut Kvaal Pedersen etter en snaut tre timer lang backgammon-finale på Cementen i går.

- Nå må jeg ha en røyk.

Nybakt vinner av Stavanger Open i backgammon, Frank Stenersen fra Oslo, strekker på seg etter over to og en halv times finalekamp mot Knut Kvaal Pedersen fra Stavanger.

Røykeloven er ingen spøk for dagens backgammonspillere. Finalistene har måttet ta seg et par time-out underveis for å roe lungene.

- Nei, egentlig synes jeg røykeloven er OK, jeg, sier Stenersen.

Antakeligvis sparer han lungene sine for mye gruff, for Norges beste backgammonspiller tilbringer mye tid på pub. Det er her brettspillet hører hjemme, og her de fleste mindre turneringene foregår.

- Det er litt av sjarmen med hele spillet, sier Stenersen.

Hard konkurranse

Egentlig var han syk før helgen, og vurderte å bli hjemme. Nå har han sittet i to dager og kastet terninger og flyttet brikker over filten. Med god investering. Fire kamper og en walkover sendte ham til finalen. Nå kan han stikke hjem til Oslo igjen med 8000 kroner i førstepremie.

Eller?

- Nei, nå blir det vel en tur på byen, sier vinneren.

Det har vært en tøff finale. Sluttstillingen 19-8 sier så godt som ingen ting i dette spillet. I finaleomgangen dro Stenersen godt fra i starten, deretter tok Pedersen innpå, så fosset favoritten fra igjen.

- Det var hard konkurranse, sier vinneren.

- Jeg følte meg helt overkjørt, sier Pedersen.

- Dette er den viktigste seieren for meg. Gamle bedrifter falmer i forhold til dette, sier Stenersen, som er rangert som Norges beste.

Spill med følelser

- Hva er det med backgammon?

- Det er mye følelser i backgammon. Brikker som klikker, strukturer som bygges og rives. Det er flott visuelt. Jeg kan ikke forklare det med ord.

- Dessuten er det veldig sosialt. Du treffer masse hyggelige mennesker, reiser rundt i Norge og Europa på turneringer og prater med folk, sier Stenersen, og røper at han drømmer om å kunne leve av spillingen en dag.

mvkrogalandsavis.no

Mer fra Dagsavisen