Stavanger

Tore tester 15 nye stands

Tore Bruland har vært på Gladmat-festivalen og anmeldt 25 steder. Fornøyd eller misfornøyd? Tips meg om din Gladmat-opplevelse. Telefon: 916 40 944 eller trb@rogalandsavis.no

Tollboden (inne) 6

Meny: Ostetallerken der det utelukkende er spanske oster på menyen. Denne sammen med et glass musserende vin koster 60 kroner! I tillegg får du et rikholdig utvalg av vin på glass til samme pris som ute. Sherry koster 80 kroner for kvartflaske. Det er det ingenting å si på.

Mat: Veldig bra oster med godt tilbehør i form av honning, chilisalsa og balsamicosirup. Godt brød og god olje.

Drikke: God Artadi brut servert i greit glass. Veldig god og frisk iskald Aurora Manzanilla.

Pris: Ost og vin til 60 kroner er skambillig.

.

Gastronomisk Institutt på Hansen Hjørnet 6

Meny: Marinerte sardiner på toast (30,-), Gazpacho med reker (55,-), kveite med potetkrem (80,-), laks med marinerte grønnsaker (70,-) og jordbær med granite av jordbær (40,-) av drikke kan du velge anstendig hvitvin til 59 og 65 kroner glasset.

Mat: God brisling på toast. Knallgod gazpacho med skikkelige håndpillede reker og sprø brødsmuler. Nydelig stekt laks med antydning til noe rått og knallgode grønnsaker. Ditto kveite med kappers og potetkrem. De to siste rettene er uten tvil noe av det beste du får på gladmat.

Drikke: Nydelig edelzwicker fra Boxler og bra halvtørr tysker servert passe kald. Passer godt til maten.

Pris: Fornuftige priser på mat som har skyhøy kvalitet. Litt mer å gå på når det gjelder vinen.

.

CARTELLET 6

Meny: Har en meny som kalles "Cartellets små smaker". Du velger mellom grillet kamskjell (45,-), scampi på spyd, krydrede kalveboller (35,-), spekeskinke og spekepølse med honning og vannmelon (40,-) og pepper marinerte jordbær (30,-). I tillegg får du vin til 50 kroner glasset og champagne til 60 kroner.

Mat: Fantastisk godt kamskjell med spicy pasta. Nydelig scampi med tomatsaus og ananas. Sykt gode krydrede kjøttboller og godt skinke/pølsespyd.

Drikke: Flott champagne med bra temperatur servert i skikkelige glass. Vanvittig god jordbærdessert.

Pris: Billig mat og rimelig champagne.

.

FOOD STORY 5

Meny: Tapastallerken (30,- til 50,-), Krydderkake og sjokoladekake (10,- til 20,-) På drikkesiden får du økologiske eplesaft (25,- for 0,5 liter) og kald jordbærsuppe

(10,-).

Mat: Jeg testet liten tapastallerken hvor du får rikelig med knallgode oster, italiensk spekemat, marinerte grønnsaker og hjemmelaget foccacia. Saftig og god sjokoladekake.

Drikke: Veldig god jordbærsuppe med god ren smak av jordbær.

Pris: Fornuftige priser på mat og drikke.

.

TOLLBODEN UTE 5

Meny: Tre varianter av grillet dielam fra Brimsøy (65,-), grillede grønnsaker og tomatsalat (30,-) og friske jordbær med hvit sjokolade. I tillegg kommer et rikholdig utvalg av viner (55,- til 65,-).

Mat: Knallgodt dielam med god lakrissmakende barbecuesaus, nydelig mynte og agurksalat, god potetsalat og ditto cous-cous.

Drikke: God, muligens litt vel lunken, viña Izadi til lammet.

Pris: Fornuftig pris på maten, noe å gå på når det gjelder vinene.

.

OSTEHUSET 5

Meny: Jordbærterte (20,-), ostekake (20,-), sandwich (25,- for halv), salat (40,-). Flaskepils koster 40 kroner og et glass (nokså stort) koster 50 kroner.

Mat: Jordbærterte med hjemmelaget vaniljekrem, ferske jordbær, nøtter og sjokolade. Knallgod. Sandwichen burde etter hvert være velkjent for de fleste og smaker godt. Vanvittig god salat med skinke og artisjokker og knallgod ostekake med friske bær.

Drikke: Fin temperatur på riesling fra Lucien Albrect.

Pris: Greie nok priser på maten, men vinen må gjerne bli billigere.

.

IDSØE 5

MENY: Står i sammen med Ostehuset og har et rikholdig av hjemmelagede pølser. Opplegget er én pølse servert med potetsalat, foccacia og mangoketchup (30,-)

Mat: Kanongode pølser med nydelig tilbehør.

Drikke: Ikke testet

Pris: Ingenting å si på 30 kroner for dette, men jeg så at gjerne at porsjonene kunne vært litt mer smaksprøveaktige.

.

BØLGEN & MOI 5

Meny: Skalldyrplateu (295,-), østers til 20 kroner stykket, hvitvinsdampede blåskjell (75,-), laks med urtesmør (75,-) og jordbær med vanilje crème fraîche (70,). Utvalget av vin på glass må være Gladmats beste. Prisene er mellom 65 kroner og 115 kroner. Når det er sagt snakker vi om skikkelige ting.

Mat: Jeg tok selvfølgelig stedets skalldyrplateau (som må være blant gladmat dyreste retter). Råmarinerte kamskjell, stekt kamtsjaktakrabbe, stekt sjøkreps, blåskjell, østers, scampi og reker. Nydelig kamskjell med krydret med pepper og sitrus. Veldig bra krabbe og kreps. God scampi, god diger østers, greie blåskjell og reker. God aioli og ok brød.

Drikke: Nydelig Puligny Montrachet (115,-) servert i skikkelig glass.

Pris: Litt i det stiveste laget på mat og drikke.

.

Høyre 4

Meny: Grillspyd med laks (20,-) og lapper med blått syltetøy og rømme (10,-). Vil du ha noe å drikke til maten må du velge mellom blå slush (15,-) og kaffe (10,-)

Mat: God, saftig laks og god salat av blå poteter.

Drikke: Litt merkelig med champagnebrusaktig slush til maten.

Pris: Ikke noe å si på dette.

.

UTSTEIN KLOSTER 4

Meny: Smaksprøver av middelalderpølse (10,-), varmrøykt laks med kaviar (15,-) og lammegryte. De samme rettene fås i større porsjoner. I tillegg får du vin i glass (45,-), klosterøl (60,- for halvliter), eplemost og saft av svarthyll og tranebær (10,-).

Mat: Veldig god laks med syrlig agurk. God forsiktig krydret pølse og grei lammegryte med rotgrønnsaker.

Drikke: Testet det mørke klosterølet og det smakte godt, om enn noe søtt.

Pris: Greie priser på maten.

.

EMILIOS TAPASBAR 4

Meny: Paella (15,- til 65,-), Brasiliansk kyllingsalat og spansk tunfisksalat (begge 10,-), dadler (20,-), hvitløkbrød (20,-) og sangria (55,-). San Miguell koster 40 kroner for 0,4 liter.

Mat: Utsolgt for paella når jeg var der, men god krydret kyllingsalat. Dadler med bacon er noe av det beste som finnes. I Emilios tilfelle kunne baconet godt ha vært stekt litt mer.

Drikke: Veldig god sangria med massevis av frisk frukt.

Pris: Fine priser på maten og rimelig drikke.

.

NORTH TRADE 4

(HOLDER TIL INNE I TOLLBODEN)

Meny: Nyetablert vinfirma med spanske viner og spansk mat. Det går i serranoskinke (30,-), bacalao (30,-) og rømmegrøt med flatbrød (20,-). I tillegg et rikholdig utvalg av firmaets viner, som foreløpig ikke har kommet på polet. (40 til 60 kroner glasset, fra 180 kroner for en flaske). I tillegg får du vinsmaking av fire viner (100,-).

Mat: Nydelig skinke og veldig godt tilbehør i form av melon, potet og marinerte grønnsaker. Fikk ikke testet bacalaoen.

Drikke: Testet et glass av Viña Olabarri, fra Rioja (40,-). Fin klassisk rioja servert på korrekt temperatur.

Pris: Greie priser på mat og drikke.

.

WESTERNBYEN OG HELLANDSTUNET 3

Meny: Vilsvinspyd, vilsvinsandwich og villsvin med brød (30,- til 40,-). Pilsen koster 50 kroner for 0,4 ltr. Pappvin (rød og hvit) koster 40 kroner glasset, brus 20 kroner.

Mat: Villsvinet har gått ute på Gjesdal og smaker godt, men er litt tørt.

Drikke: Ikke testet.

Pris: Greie priser på maten og litt å gå på når det gjelder drikke.

.

VISTE STRANDHOTELL 3

Meny: Taresuppe med reker (25,-), grillspyd med mye godt (35,-) og kjøttbolle i tomatsaus. Pils koster 40,- og vin 30 kroner. Dermed snakker vi vel om byens billigste vinglass.

Mat: Ok suppe med selvplukket tare. God, men snill smak av kjøttbollen. Trekk for bruk av posepoteter. Grillspyd med litt seigt svin og grei nok ostepølse med chili - uten at dette er videre spennende.

Drikke: Grei temperatur på ok krydret pappvin.

Pris: Greit nok på mat og billig på drikke.

.

PRIOR 2

Meny: Chicken Nuggets (30,-), kyllingvinger (30,-) og kyllinglår (15,-). På kjøpet får du tre forskjellige sauser.

Mat: Frityroljesmak av nuggetsene som er akkurat så tamme at ungene synes at dette er godt. Kyllingvingen smaker butikkgrillet og det samme gjør låret. Kort sagt mat for unger som er vanskelige i matveien. Alle vi andre styrer unna.

Drikke: Ikke testet.

Pris: Rimelig uten at det betyr at det er billig i forhold til kvalitet.

Anmeldelser fra i går:

Stim 6

Meny: Småretter (20,-) der du får mjødsild, byggrynn med svineknoke, tørket sild og brisling med salsa og nachos. I tillegg kommer et par store retter (70,-) der det går i scampi og biff. I tillegg får du et rikholdig utvalg av diverse friske drinker om du betaler latterlig billige 10 kroner for 15 cl.

Mat: Gode byggryn. God mjødsild, god brisling og veldig god tørket sild. Passe små porsjoner, annerledes og svært bra.

Drikke: Knallgod jordbærmargaritha med kanel og de andre også mer enn godkjent.

Pris: Mer enn godkjent.

.

Gastronomisk Institutt 6

Meny: God mat på fat (65,-), og på fatet går det i diverse pølser og oster, salte mandler og oliven. På drikkesiden kan du velge mellom champagne (60,-), rødvin (60,-) og hvitvin (45,-). Verken blant disse eller et fint knippe av utvalgt rød og hvitt i småpartier er det billigvarer.

Maten: Knallgode oster. Nydelig skinke fra Skjåk, salami og chorizo. Gode salte mandler og ditto oliven. Rett og slett digg!

Drikke: Jeg testet et glass med riesling fra Alfred Boxler. Stram flott, svakt petroleumspreget, alsace riesling med perfekt temperatur. Dessuten klarer GI å varte opp med skikkelige vinglass! Stort!

Pris: Svært fornuftige priser på både mat og drikke.

.

Tango bar & kjøkken 6

Meny: Forsmak på stedet til Aslak Dalehaug og Kjartan Skjelde. De byr på tre retter der det går i røkt ørret med soyavinaigrette, krabbevårrull med eplekompott og hjemmelaget pølse med fennikel og tomatchutney. Av drikke får du bra viner i glass til 49,-. Kjøper du alle de tre rettene kan du i tillegg velge vinsmaking med seks glass fin (150,-).

Maten: Fantastisk varmrøykt ørret. Krabberullen er knallgod. Løs i konsistensen-pølse med nydelig smak.

Drikke: Nydelige viner som passer godt til maten. Gjennomtenkt og bra. Pris: Billig og god mat i fornuftige porsjoner. Det samme kan sies om vinprisene.

.

Hå-kylling 5

Meny: Hå kylling med salat og poteter (20 kroner).

Mat: God saftig kylling og saus med kraftig smak av honning og urter. Gode nypoteter med urter og salt og pepper. God salat med kesamdressing.

Drikke: Selger ikke drikke. Ta med selv.

Pris: Sykt billig og sykt godt.

.

Craigs skalldyrbu 5

Meny: Østers (15,- per stykk og hundre per seks). Videre conomme (25,-) og halv norsk hummer naturell (150,-) og krydderstekte jordbær (25,-). Tar du hele pakken betaler du 200 kroner.

Mat: Fantastisk fine og store østers med flott sjøsmak. Nydelig saftig hummer naturell med brød og majones, men litt av en jobb å spise med plastbestikk. Mild og fin consomme og gode stekte jordbær med krydderirup.

Drikke: God SB, til østersene, Nydelig Ferrari brut til hummeren.

Pris: Fornuftige priser på maten, men noe å gå på når det gjelder de rimeligste vinene. SB koster 79,90 på polet. Da blir 50 kroner glasset for mye.

.

Gamlaværket 5

Meny: Har to tallerkener (50,-) der du enten kan smake Sandnes eller verden. I tillegg kommer diverse vin (45,-) og pils (45 kroner for 0,4 l.) Mussering fra innehaver Anders Christensen får du på kjøpet.

Mat: Smak av verden består av tre typer hjemmelagede pølser, potet, pesto tapenade og hjemmelaget brød. Veldig gode pølser og god tomatsalsa, pesto og tapenade. Greie poteter. På "smak av Sandnes" var de marinerte sildene gode, stekt sild klarer jeg ikke. Godt karvesmakende fladbrød og godt brød.

Drikke: Godt og friskt øl.

Pris: Svært bra priser på maten. Noe å gå på drikkevarene.

.

Kvitsøy-lam 5

Meny: Lam med potepuré, sjy og grønnsaker. Øl, vinglass, cider og Smirnoff Ice (alle 50,-)

Mat: Ganske stor porsjon med ekstremt godt lammekjøtt. Grei saus og kanon god stappe av nepe og potet, østerssopp. I tillegg kommer hasselnøtter, ramsløk, gulrot og kålrabi. Totalt sett svært bra

Drikke: Grei temperatur på rødvinen som kommer fra 10 liter papp fra Ringnes.

Pris: Størrelsen forsvarer pris på maten, som er kanonbra. Men jeg så gjerne noe mindre porsjoner til enn billigere penge. Samtidig er det også betydelig å gå på når det gjelder vinprisen.

.

Craigs BBQ & Chili 5

Meny: Craigs pølse i tortilla og saus (30,-), ditto med chili con carne og cheddar (40,-), BBQ pork sandwich (40,-) og ditto tallerken med coleslaw (65,-) og chili con carne (40,-). Vinkartet er enkelt med en rød og en hvit til 50 kroner glasset.

Maten: Litt seig, men svært god grillet svinenakke. Knallgode pylsa og hot saus som også er veldig god. Godt kål og gode kalde poteter. Fabelaktig chili con carne med nachos og revet ost.

Drikke: God rødvin med perfekt temperatur.

Pris: Fornuftige priser på maten, men kan trygt sette ned prisen på vinen med en tier.

.

Charlottenlund 5

Meny: Grov toast med einebærgravet laks og dill og ditto med hvitløk. I tillegg får du østers. Alt koster 20 kroner per stykk. På drikkesiden får du øl (45,- for 0,4 liter), Fisherman og Lanson Champagne.

Maten: Svært god østers og veldig gode lakseskiver.

Drikke: God, lett, frisk og delikat Lanson, som blir servert i glass, som er bra til tross for at det er plast.

Pris: Fornuftige priser på små porsjoner og riktig så bra pris på champagnen.

.

Rema 1000 5

Meny: Grillet laks, flintsteik, hamburger, pølser og kylling. Alt serveres med fritt valg av salat og koster 10 kroner. Ellers får du 0,5 liter med Grans pils til 20 kroner og brus til en femmer.

Maten: Jeg testet den grillede laksen og den var riktig så god. Litt seig, men god marinert flintsteik.

Drikke: Grans lager som vanlig godt øl.

Pris: Hva kan man si? Mat og drikke til 30 kroner må definitivt være festivalens billigste. Ikke nok med det. Det smaker godt også.

.

Stavanger Øl-lag 4

Meny: Bayerdampede blåskjell, sild på ølbrød, Guinness-kake, fenalår med potetsalat (20,- per rett.) På drikkesiden er det pils fra Berentsen, og bayer fra Aass (alle 40,-), samt alkoholfritt fra samme bryggeri (20,-).

Mat: Godt fenalår og god potetsalat fra Helgø. God sild på ølbrød og god guinesskake, som muligens er noe tørr. Godt med lunkent bayer til.

Drikke: Fine temperaturer på ølet

Pris: fornuftige priser og passelige små retter.

.

Herlige Stavanger 4

Meny: Fem småretter (25,- til 50,-) der det både går i snegler, sushi og Straens fiskesuppe. Ok utvalg av vin i glass (40,- til 50,-) alt etter hva du velger. For pils betaler du 50 kroner for 0,4 liter. For Smirnoff ice må du ut med 55 kroner.

Mat: Veldig gode hvitløksnegler. Fersk og fin sushi og makoruller med alt tilbehør. God kyllingciabatta med bacon.

Drikke: Fin temperatur på vinene enten det er rødt eller hvitt samtidig som du får viner som passer godt til maten.

Pris: Greie priser på maten med tanke på at porsjonen er passe stor. Greie priser på vin, skjønt her det litt mer å gå på.

.

Jans mat & Vinhus 4

Meny: Kamskjell, østers og sjøkreps (25,- til 35,-). I tilllegg kommer halv norsk hummer (150,- og svær hummertallerken (300,-). I tillegg får du to skalldyrplatter med og uten hummer (199,- til 350,-). Dampede blåskjell koster 79,-. Vinglass koster fra 60,- til 80,-.

Mat: Nydelig rå østers. Knallgodt kamskjell med sitrussjy og spinat og lekker filobakt sjøkreps. Små greier og gode smaker. Halv humme r som er delt opp og blandet med grønnsaker. Litt lite hummersmak. Godt tilbehør i form av toast og spinat.

Drikke: Ingen ting å si på champagnen som dog kostet 80 kroner glasset.

Pris: Valuta for pengene får du ved å ta litt av alt av småtingene. Hummeren er kjedelig, til tross for at dette er skikkelig vare. For stive priser på vin i glass.

.

Utstein Kloster Vertshus 4

Meny: Lammecarrét (65,-) og lapper med jordbærsyltetøy (20,-). I tillegg et godt utvalg av vin (45,- til 55,- kroner glasset). For pils må du ut med 50 kroner for 0,4 liter.

Mat: Fint lagt opp med tre biter carrét på grønnelinser sammen med tomat og urter. Knallgod rosastekt mørt kjøtt og gode linser.

Drikke: Bredfullt plastglass med Lange Rosso til 55 kroner. Hva med å servere halvparten av glasset til 35 kroner?

Pris: 120 kroner for mat og et glass med vin. Når det gjelder maten greit nok, skjønt jeg gjerne skulle sett at porsjonen var mindre og prisene lavere.

.

Elisabeth Restaurant og Bilbao 4

Meny: Spansk kokk og ganske omfattende meny med dagens tapas (15,-), fisk og skalldyrsuppe (30,-), paella (45,- til 75,-) og fire forskjellige sorter baccalao (55,-). Glass med vin koster 35,- og 40,-.

Mat: Tapas var to kuler med kroketter av brandade med ost. Greit nok. God og kraftig skalldyrsuppe, men stor porsjon og mektig smak. Fikk kommet meg gjennom alle baccalaorettene. Pil-pil veldig spesiell, men god. Ajo arierro, mer tradisjonell og god. Club ranero laget på samme vis som pil-pil (saus av olje og olje fra fisken også bra. Til slutt Vizacaina med rød pepper. Flott fisk og god og spicy saus.

Drikke: Pescador blanc hadde fin temperatur og var fin og frisk til maten.

Pris: Litt for store porsjoner, men god mat. Fornuftige vinpriser.

.

Allegro 4

Meny: Italiensk "litt av alt" med antipasti, scampisalat, kremet pennepasta, blåskjell og helstekt lam.

Prisene er fra 40 til 45 kroner. Vinglass koster 45,- og utvalget er begrenset.

Mat: God antipasti med coppa di parma, toast med mossarella og scampi på byggryn. Alt veldig bra. Godt og mørt helstekt lam,som muligens er litt i det salteste laget sammen med poteter med timian.

Drikke: Fin frisk chardonnay med fin temperatur. Litt for varm rødvin, men greit nok.

Pris: På ingen måte verst i forhold til størrrelse og kvalitet. Litt å gå på når det gjelder vinen.

.

Ekofisk 4

Mat: God og salt ganske så tomatisert baccalao i porsjon stor nok til at du blir skikkelig middagsmett.

Drikke: San miguell er godt, friskt lett og hvetesmakende.

Pris: Grei pris på maten, men ølprisen er i stiveste laget, selv om det er importøl.

.

Catering & Selskapsservice 4

Meny: Fiskesuppe, bacalao, og ovnsbakt laks (55,- for alle. I tillegg får du de samme rettene i smakeporsjon til 25,-). Drikke er vann med og uten bobler til 20 kroner for en halvliter.

Maten: God laks med kald saus av rømme og urter sammen med frisk salat. Grei kremet fiskesuppe, som smaker litt for karamellisert. Knallgod og spicy bacalao.

Drikke: Ikke testet.

Pris: Veldig bra priser dersom du tar smakeporsjon.

.

Torbjørns kafé 4

Meny: Tradisjonelle ting hos Torbjørn. Det går i ertesuppe, komle og kompe (35,-). På drikkesiden går det i vin, øl og rusbrus (alle 45,-).

Maten: Knallgod skikkelig suppe med kjøtt og pølser. God og svakt søtlig kompe med kjøtt i midten. Grov komle med veldig god smak. Kraftig kjøtt og god kålrabistappe.

Drikke: Veldig godt med kulturmelk (5,-) til komlen.

Pris: Fornuftige priser på god mat.

.

Helt rått 4

Meny: Sushi der du kan velge mellom alt fra til seks biter (15, - til 60,-). Ellers får du Kirin, japansk øl (55,-) og annet. I dag får stedet også vin litt oppi pris på glass (55,-).

Maten: Soyasaus i ketchuppakke og fint utseende på sushi og ruller. Fersk tunfisk, scampi og svært gode ruller.

Drikke: Kirin øl og veldig godt til maten.

Pris: Fornuftige priser på maten. Drikken er i det stiveste laget.

.

Yanks med mat fra Harmony 4

Meny: Fiskesuppe (30,-) Hvitløkmarinert scampi og salat (35,-) og halvt kilo reker med brød (55,-). I tillegg kommer en rikholdig drikkemeny der mesteparten er øl og alkopops. 0,4 liter med fatøl koster kr 52,- og vinglass koster kr 54,-.

Maten: Veldig god kremet fiskesuppe med purre laks og torsk. Godt smaker scampiene også.

Drikke: Maubet servert i skikkelig glass var god og frisk.

Pris: Svært fornuftig pris på maten, men altfor høy pris med tanke på at dette er en vin som koster 75 kroner på polet.

.

Soleado 3

Meny: Enkel meny med paella (20,- til 40,-) og gambas kongereker. Rød og hvit vin til 40 kroner glasset.

Mat: Jeg testet liten porsjon med paella. God og krydret smak av risen, greit kjøtt, men boksereker, bokseblåskjell og boksekreps er ikke det mest spennende. Så er heller ikke prisen avskrekkende.

Drikke: El Coto blanc kunne med fordel ha vært servert noen grader kaldere.

Pris: Greie nok priser, selv om dette ikke er mat det koster all verden å produsere. Ta for all del den minste porsjonen. Litt mer å gå prisene for enkel vin..

.

Gaffel & Karaffel 2

Meny: Fire retter der du både får maritimt bryllup (scampi og kamsjell) (50,-), halv kanadisk hummer (75,-) og lammeskank (85,-). For hele sulamitten betaler 150,-. Rikholdig utvalg av viner der du betaler mellom 50,- og 85 kroner glasset. Stedet tar kort!

Mat: Kamskjellene var kalde og rå i midten. Greie sprø scampi. Ørliten hummer som smakte for salt. Saftig hale, men seig klo. Ellers kunne stedet ha spart seg for mais og brød og annet dilldall.

Drikke: Fin temperatur på Izadi Blanco (60,-)

Pris: Store porsjoner og ditto høye priser. Altfor dyr vin.

.

Clarion Hotel 2

Meny: Kyllingconfit (40,-) og marinerte scampi på spyd (40,-). På drikkesiden går det i ungarsk billlighvitvin (45,- for glass). 0,4 liter med pils koster 45,-

Mat: For så vidt god mild kylling som gjerne kunne ha vært noe saltere. For lite kokt og løsner ikke fra benet. Heller ikke sprøet opp før servering. Ok kalde poteter. Scampiene har det samme kalde potettilbehøret. Tre scampi på spyd som smaker veldig koriander, krydder og lite scampi.

Drikke: Iskald frisk hvitvin med noe parfymert stil.

Pris: For dyr vin, og mat som til tross for at den er nokså rimelig ikke forsvarer prisen.

.

Phileas Fogg 1

Meny: Fingermattallerken bestående av spareribs, kyllingvinger båtpoteter og bbq-saus (60,-). Pils koster 49 kroner for 0,4 liter og vinglass 45,-.

Maten: Vanvittig digre porsjoner av seigt og tørt kjøtt som er dynket med saus. Fangemat som har ingenting på en gladmatfestival å gjøre.

Drikke: Rødvinen var gjenglemt i kjøleskapet. Det betyr at den var ganske god å drikke.

Pris: 60 kroner for et lass med uspiselig mat er for dyrt. Også vinprisene er det noe å gå på.

Mer fra Dagsavisen