Stavanger

Ålgård hadde FKH i kne

Ålgård - Haugesund 1-2. Et supermål fra 35 meter og kanoninnsats i 90 minutter var bare nesten godt nok til å slå Haugesund ut av cupen.

- Jeg er mektig stolt over det guttene presterer i dag. Vi har halve laget ute med skade, men likevel så klarer vi å kjøre Haugesund i 2. omgang. Det er intet mindre enn imponerende, sier Ålgård-trener Helge Aune til Rogalands Avis.

Men etter å ha skamrost spillerne sine, så klarte ikke Aune å legge skjul på skuffelsen. For Haugesunds vinnermål kom bare fem minutter før slutt - og på det som virket å være en soleklar offside.

- Det er snakk om minst to meter, og det er helt utrolig at linjedommeren ikke tar opp flagget, sier en sint Aune.

FKH best fra start

Det var likevel Harald Aabrekks gutter som kom klart best i gang i går kveld. I løpet av den første halvtimen kom FKH-spissene til flere store sjanser, og etter 34 minutter smalt det bak Ålgård-keeper Magnar Nordtun. Midtstopper Knut Walde hadde ingen problemer med å score kontrollert fra rimelig kloss hold.

Etter pause prøvde Ålgård å stå høyt, og lyktes delvis med det. I hvert fall kom de til flere halvstore sjanser, og bare tre minutter var spilt da Ålgård stadion eksploderte: Fra 35 meter dundret Børge Lien ballen i mål.

- Det var bare å kline til. Heldigvis fikk jeg et bra treff, og det var deilig å se den gå inn, sier Lien.

Ålgård våget mye

Mot slutten sendte Ålgård mange mann i angrep for å prøve å få den avgjørende nettkjenningen. Da gikk det galt. Innbytter Christian Grindheim satte fart og spilte ut til Espen Skogland som sendte fjorårets semifinalist til 3. runde med et nødskrik.

- Vi hadde bestemt oss på forhånd for å våge. Utover i kampen spilte vi på oss mer og mer selvtillit. Bare synd at vi ikke klarte å avgjøre, sier Børge Lien, som ikke lot seg imponere over 1. divisjonslaget FKH.

- Jeg forstår godt at de sliter for tiden. De skuffet meg enormt. I 2. omgang var det jo vi som dominerte, sier han.

Det er ikke Haugesund-trener Harald Aabrekk enig i:

- Jeg synes resultatet er flatterende. Vi burde vunnet denne kampen lett 5-0, sier han.

Kampfakta

2. runde i cupen:

Ålgård - FK Haugesund 1-2 (0-1)

Ålgård stadion, 400 tilskuere

Mål: 0-1 Knut Walde (34), 1-1 Børge Lien (48), 1-2 Espen Skogland (85).

Gult kort: Børge Lien og Sveinung Risa, Ålgård.

Ålgård (4-4-2): Magnar Nordtun - Thomas Tveit, Ingve Aarrestad, Kim Cassim, Daniel Wold - Børge Lien, Franz Wold (Paolo Pierfelice i 15 min.) Joachim Bjordal, Håvard Urstad - Marius Helle, Sveinung Risa.

Haugesund (4-4-2): Harald Andreassen -Simon Koch, Knut Walde, Milan Kojic, Ronny Warholm - Trond Erik Bertelsen, Arild Andersen, Chris Pozniak, Paal Christian Alsaker - Espen Skogland (Ivan Lauritsen i to min.), Rolf Magne Olsen (Christian Grindheim i 28 min.)

Banens beste: Magnar Nordtun, Ålgård.

Dommer: Harald Strand, Buøy.

Mer fra Dagsavisen