Stavanger

- Jeg håper på Chelsea-stemning

Med ny stadion øyner Erik Nevland nye tider også for det kravstore publikummet i byen.

- Jeg tror det er kjekkere å sitte på denne arenaen og spise pølse, enn det var i norda- vind på Stavanger stadion. Kanskje det gjør noe med det generelle humøret og ikke minst tålmodigheten til publikum, sier Erik Nevland dagen før dagen.

Gjøre seg fortjent

Han vet imidlertid at det er han og lagkameratene som må sørge for liv på tribunene.

- Om vi får stemning som den vi hadde mot Chelsea i fjor høst, er det utrolig lett å spille på hjemmebane. I den ideelle verden hadde det jo vært gøy å ha det slik hver gang, men da må vi spillere gjøre oss fortjent til det, sier Nevland.

Spissen garanterer scoring fra egen kropp i åpningskampen i sin spalte i Rogalands Avis.

- Klart jeg ønsker meg inn i historiebøkene. Det er imidlertid mye viktigere at Viking vinner kampen. Får jeg i pose og sekk, er ingenting bedre enn det, sier Nevland og gliser bredt.

Få det unnagjort

Han har gledet seg fryktelig lenge til kampen. Nå er han imidlertid mest opptatt av å få kampen unnagjort.

- Jeg er lei av å glede meg. Nå vil jeg spille på Viking stadion. Klart dette blir en mer spesiell kamp enn andre i eliteserien, sier spissen.

Han advarer imidlertid publikum mot å tro at alt vil gå av seg selv på grunn av fullt hus og ny stadion.

- Molde er faktisk et meget bra lag. De slo oss på Stavanger stadion i fjor, og dominerte til de grader mot Fredrikstad i sist kamp. Likevel er det jo helt naturlig å ha oss som favoritter, sier Nevland.

På topp med Timm

Han starter trolig på topp sammen med Mads Timm i et 4-4-2-system. Trener Bjarne Berntsen er hemmelighetsfull med tanke på hvilke spillere han sender ut i den historiske kampen.

Rogalands Avis tror følgende 11 løper ut på banen (4-4-2): Frode Olsen - Trygve Nygaard, Frode Hansen, Brede Hangeland, Thomas Pereira - Tom Sanne, Jone Samuelsen, Erik Fuglestad, Peter Kopteff - Mads Timm, Erik Nevland.

ojarogalandsavis.no

Mer fra Dagsavisen