Stavanger Turistforening: – Fjellet er ikke fullt

Det er ledig plass på nesten alle av foreningens 44 hytter i sommer.

– Det stemmer absolutt ikke at fjellet er fullbooket i sommer. Vi har fremdeles masse ledig kapasitet, sier kommunikasjonsrådgiver Agnethe Larsen i Stavanger Turistforening (STF) i en pressemelding.

STF skriver videre at det er blitt skrevet side opp og side ned om hvor stor pågang det vil bli på norske overnattingssteder, men at det ikke er grunn til panikk. 

– I hovedsak er det noen få hytter som er ganske fullbooket. Skåpet er temmelig full, men du kan fremdeles finne en og annen ledig dato innimellom. Mange helger begynner å bli fulle på Bakken gard og Stranddalen, ellers er det mye ledig, sier Larsen. 

LES OGSÅ: Dette er de vanligste utfordringene på fjelltur (+)

Må forhåndsbookes

Hun har flere tips til dem som vurderer en fjelltur i sommer.

– Kvitlen er veldig populær, men vi ser at det fremdeles er en del ledig her. Der gjelder det å være raskt ute. Vi har også bestemt oss for å utsette renoveringen av Nilsebu. Der er det haugevis av ledige ukedager og helger, så det er bare å pakke sluk og stang og dra til fiskeparadiset Nilsebu, sier Larsen.  

Noen ting blir likevel litt annerledes i år, og STF skriver at det som er viktig å tenke på i år er at alle hyttene må bestilles på forhånd på grunn av smittevernhensyn. 

Stavanger Turistforening har hytter over hele distriktet fra Haukeliseter fjellstue i nord til Gaudland i sør. På mange av hyttene er det godt med sengeplasser og romslig både ute og inne. 

– Vi har også frivillig hyttevakt på mange av hyttene våre i sommer. Hyttevaktene ønsker deg velkommen, passer på at smittevernreglene blir fulgt og organiserer alle gjestene på en god måte. Det er derfor både trygt og hyggelig å dra på turisthyttene denne sommerferien, sier Larsen, som selv skal være hyttevakt på Jonstølen i sommer. 

LES OGSÅ: Bilferie i Norge i år? Dette må du tenke på (+)

Kan være igjen snø

STF gjør oppmerksom på at det fremdeles er en del snø igjen på enkelte av hyttene, noe som kan gjøre det vanskelig å gå til fots. De ber derfor turgåere lese deres føremeldinger for oppdatert informasjon om forholdene til fjells.

Her er lista over hytter som fortsatt har mye ledig kapasitet i sommer. Informasjon om hver enkelt hytte finner du på STFs nettsider

* Haukeliseter Fjellstue 

* Lysefjorden Turisthytte 

* Grautheller

* Ådneram turisthytte 

* Ådneram anneks 

* Blåfjellenden

* Bleskestadmoen 

* Børsteinen

* Eidavatn

* Fjøløy

* Grasdalen

* Heiberghytta Grautheller 

* Heibergtunet Storevatn 

* Kringlevatn

* Krossvatn

* Kvanndalen

* Melands Grønahei 

* Sandvatn 

* Langavatn 

* Songedalen fjellgard 

* Stakken

* Støle

* Taumevatn

* Tomannsbu

* Flørlistølen 

* Flørli Turiststasjon