SAS gjenopptar ruter

Etterspørselen etter flyreiser øker i takt med at stadig flere land vil gjenåpne grensene.

– Det gjør det mulig for SAS å starte opp trafikken på flere destinasjoner fra og med juni. Det gjelder i hovedsak innenlandsreiser i og mellom de skandinaviske landene, men også flyvninger til New York, Chicago og Amsterdam fra København, skriver flyselskapet i en pressemelding. 

I Norge, hvor SAS allerede betjener alle de 17 innenriksdestinasjonene, blir det nå også mulig å fly fra Bergen og Stavanger til København, og fra Stavanger til Aberdeen.

– I Sverige legger SAS til fire destinasjoner fra Arlanda. Dette er Malmö, Kalmar, Ängelholm og Skellefteå. Samtidig gjenopptar SAS flyvninger fra Stockholm til Helsingfors og Åbo. Fra København gjenopptar SAS internasjonale flyvninger til Amsterdam, New York og Chicago, står det i pressemeldingen. 

LES OGSÅ: Staten forlenger avtalene om minimumstilbud med flyselskapene

Dobler kapasiteten

I tillegg til destinasjonene og rutene som nå legges til i trafikkprogrammet, planlegger SAS å tilby flere fly og reisemål i takt med at ulike land letter på restriksjonene, og etterspørselen etter reiser øker i Skandinavia og resten av verden.

– Når SAS gjenopptar flyvninger og oppskalerer den nåværende produksjonen i alle tre land, innebærer det at SAS nå dobler kapasiteten i junimåned, fra 15 til 30 fly i produksjon, skriver SAS.