Sandnes

Mann siktet for drapsforsøk etter voldshendelse i Sandnes

En mann er siktet for drapsforsøk etter en alvorlig voldshendelse i Sandnes i natt. En kvinne er alvorlig skadd.

En krimtekniker fra politiet på stedet der det har vært en alvorlig voldshendelse nær Sandnes sentrum. En person er pågrepet etter hendelsen.
Foto: Carina Johansen / NTB

Det var klokken 23.50 lørdag at politiet fikk melding om en skadd kvinne på en adresse i Sandnes. Nødetatene rykket ut til stedet og fant en kvinne alvorlig skadd. Hun ble sendt til Stavanger universitetssjukehus.

En mann ble kort tid senere pågrepet i Sandnes, og han er siktet for forsøk på drap, opplyser politiet. Både fornærmede og siktede er i 30-årene.

– Mannen har en nær relasjon til den fornærmede kvinnen, skriver Sørvest politidistrikt i pressemeldingen.

Til VG opplyser politiet at det var siktede selv som kontaktet politiet etter hendelsen.

På intensivavdeling

Politiet vil ikke si mer om hva slags type vold det dreier seg om, eller hvorvidt det er brukt våpen.

– Det vi kan si er at det dreier seg om alvorlig vold, og at fornærmede i denne saken er alvorlig skadd. Hun ble tatt hånd om på åstedet og raskt tatt med til sykehus der hun er innlagt på intensivavdeling, sier politiadvokat Fredrik Martin Soma til NTB.

Han vil heller ikke utdype hva som gjør at politiet mistenker at dette var et drapsforsøk.

– Det er på dette tidspunktet omstendigheter knyttet til de skadene fornærmede er påført og måten de skadene er påført på, som gjør at vi mistenker at dette er forsøk på drap. Jeg kan ikke si noe konkret om hva det dreier seg om, men det er det som i all hovedsak ligger til grunn for siktelsen, sier Soma.

Hadde besøksforbud

Han vil heller ikke gå nærmere inn på hva slags relasjon det var mellom mannen og kvinnen.

Politiet mistenker at voldsepisoden skjedde i eller i nær tilknytning til boligen der den fornærmede ble funnet. Det er fornærmedes bolig.

– De to bodde ikke sammen i den boligen. Utover det vil jeg ikke si mer enn at det dreier seg om en nær relasjon, sier Soma.

Ifølge Aftenbladets opplysninger er mannen tidligere dømt for drapstrusler og vold mot den samme kvinnen. Han hadde nylig sluppet ut av fengsel da den alvorlige hendelsen i Sandnes skjedde, skriver avisen.

Mannen var i etterkant av dommen ilagt forbud mot å oppsøke fornærmede.

– Mannen hadde et aktivt besøksforbud mot kvinnen, bekrefter politiadvokat Soma til Aftenbladet.

Avhøres i løpet av dagen

Politiet jobber videre på åstedet, blant annet med kriminalteknikere. De har ennå ikke fått avhørt siktede, men håper på å kunne gjøre dette i løpet av formiddagen.

– Det er gjennomført flere vitneavhør, og dette arbeidet vil fortsette. Det planlegges avhør av siktede så raskt som mulig, og det er foreløpig uklart når fornærmede kan avhøres, sier Soma.

Politiet har ennå ikke tatt stilling til eventuell varetektsfengsling. Siktede har fått advokat Anne Kroken oppnevnt som forsvarer.