Korona: SUS-ansatt testet positivt

En medarbeider ved SUS har fått påvist covid-19. Deretter har flere havnet i karantene.

Det er Stavanger universitetssjukehus selv som melder at en av deres ansatte testet positivt for covid-19 på lørdag 26. september.

– Som følge av dette har to andre medarbeidere umiddelbart blitt satt i karantene. I tillegg ble fire pasienter og pårørende satt i karantene, skriver SUS i en pressemelding. 

LES OGSÅ: Tre nye smittetilfeller

Ansatt ved barne- og ungdomsklinikken

Medarbeideren med positiv test har arbeidssted ved barne- og ungdomsklinikken.

Det er til nå ikke påvist smitte hos medarbeidere som er i karantene eller hos pasienter på sykehuset relatert til denne hendelsen.

Stavanger universitetssjukehus (SUS) har satt i gang nødvendige tiltak for karantene og smitteoppsporing i samarbeid med berørte kommuner.

LES OGSÅ: Slik er det å være bussjåfør: – Lønn og arbeidsforhold var bedre før (+)

Smittesporing

– Vi gjennomfører nødvendige smitteverntiltak med hensyn til mulig eksponerte pasienter og medarbeidere. Pasienter eller besøkende som har vært i kontakt med medarbeideren, vil bli kontaktet, enten av SUS eller kommunal helse- og omsorgstjeneste, sier klinikksjef Henning Garsjø.

SUS påpeker at det er viktig å understreke at det foreløpig ikke er påvist smitte hos andre enn denne ene medarbeideren, og vedkommende følges opp av sin leder.

Driften i barne- og ungdomsklinikken går som normalt.

LES OGSÅ: Fakta om koronautbruddet i Norge