Illustrasjonsfoto: NTB scanpix

Her er det flest arbeidsledige i Rogaland

Nedgang i arbeidssøkere. Men fortsatt mange ledige.

Ferske tall fra Nav viser at 9319 personar er helt uten arbeid i i Rogaland per nå. Det utgjør 3,6 prosent av arbeidsstyrken.

Av disse er 5473 menn, mens 3846 kvinner helt uten arbeid. 3,5 prosent av arbeidsstyrken er helt uten arbeid på landsbasis, opplyser Nav i en pressemelding mandag. 

LES OGSÅ: Portretttet: Muldvarpens medhjelper (RA+)

Høyest i Stavanger og Sola

Stavanger og Sola er fremdeles kommunene med høyest arbeidsledighet i Rogaland. 4,3 prosent står helt uten arbeid her.

I Sandnes er det 4,1 prosent, mens Haugesund har 3,9 prosent. I den andre enden av skalaen er Bokn, Kvitsøy, Suldal og Sauda med henholdsvis 0,9 prosent, 1,4 prosent, 1,5 prosent og 1,6 prosent.

6649 er delvis uten arbeid i Rogaland. I denne gruppen er kjønnsfordelingen jevnere. 3377 menn er delvis uten arbeid. Tallet for kvinner er 3272. Andelen delvis uten arbeid i Rogaland er på 2,6 prosent. For Norge er det 2,7 prosent.

– Arbeidsledigheten går nedover, uke for uke. Men det er fortsatt mange som står helt eller er delvis uten arbeid. Mange er permitterte og vet ikke om de får komme tilbake til jobben sin igjen, sier Merethe P. Haftorsen, direktør i Nav Rogaland.

LES OGSÅ: 15 prosent færre arbeidsledig i september

Vurder mulighetene

Nav-direktøren ber permitterte om å gjøre en realistisk vurdering på om en tror en kommer tilbake til jobben en er permittert fra eller om en bør søke ny jobb i andre bransjer.

– Og om du kan øke kompetansen din på et område. Det er også viktig at arbeidsgivere gjør en slik vurdering overfor de permitterte arbeidstakerne sine, melder Haftorsen. 

LES OGSÅ: Nav: – Ledigheten fortsetter nedover