Nyheter

Her blir det pop up-festival i sommer

På denne tiden av året ville det vanligvis blitt arrangert Fjåge i Vågen hver onsdag. Det lar seg ikke gjøre denne sommeren, så derfor blir det «en fjåge pop up-festival» ved Geoparken i stedet.

– Vi må jo benytte sjansen til å gjøre spennende ting! Vi har fått oss en kjempelineup, så dette blir vilt gøy. Det er enormt kjekt at vi får til dette midt i Stavanger sentrum, sier Øivind Ekeland til RA.

Han er arrangør bak konsertserien «Stavanger i 200» som sparkes i gang på onsdag og varer til 1. august. Med seg på laget har han fått Stavanger Artistbyrå og lokale LinTicket.

– Alle er i samme båt. Artistene vil få det til, leverandørene trenger oppdrag og det er dette vår bransje lever av, sier Ekeland.

LES OGSÅ: I år blir det en litt annerledes byfest i Stavanger øst (+)

En enorm suksess

Konsertene finner sted i et stort telt ved Geoparken, og blant artistene som kommer finner du navn som OnklP, Morten Abel, Tønes, Ingenting, TØFL og Øystein Greni. På grunn av koronarestriksjoner er det plass til 200 på hver konsert, og billettene ble lagt ut for salg på onsdag.

– Da vi hengte opp plakater i går så jeg gjennom lineupen og tenkte «herregud så bra». Morten Abel for 200 personer, liksom. Og det er jo helt ufattelig at OnklP kommer. Og TØFL, som kanskje er verdens beste band. Det er jo helt vilt flott, sier Ekeland og ler.

– Er dette en slags utvidelse av Fjåge i Vågen? 

Øivind Ekeland

– Fjåge i Vågen har blitt en enorm suksess, men med tanke på den store ansamlingen av mennesker som ofte kommer har vi avstått fra det i år. Men vi hadde mange artister booket som var sykt gira og som vi vanligvis ville presentert i Vågen. Så kanskje vi kan kalle det «en fjåge pop up-festival»?, sier Ekeland.

– Vi må jo tenke på det vi kan gjøre, i stedet for det vi ikke kan gjøre. Vi er jo tross alt i en heldig situasjon hvor vi har kontroll på det meste for øyeblikket, og inne i teltet vil det bli trygge rammer og garantert solskinn, legger han til.

LES OGSÅ: Slik blir årets Gladmat (+)

Setter mer pris på opplevelser

Litt av grunnen til at festivalen blir ved Geoparken og ikke i Vågen er på grunn av størrelsen på teltet. Det er 25 x 15 meter, og skal romme 200 mann i tillegg til utstyr og scene.

– Jeg synes det er veldig spennende å aktivere hele sentrum. Det er et flott areal som sist ble brukt til en vidunderlig skøytebane, og i tillegg får du nærheten til sjøen der, sier Ekeland.

– Tror du dette er noe folk har savnet?

– Jeg tror vi har savnet hverandre. Jeg merket det allerede da vi gjorde Stavangerkameratenes drive in-konsert på Forus. Artistene fikk frysninger da de så folk, og folk ble helt fra seg da de så artistene. Det har vokst fram noe som gjør at vi setter større pris på opplevelser, sier Ekeland.

– Jeg så selv Tønes i et telt på Viste for noen uker siden, og jeg ble bergtatt av den inderlige nærheten og den veldig annerledes opplevelsen. Annerledes på en veldig god måte! Uansett hvor vellykket det var med streaming, så er det noe helt annet for artistene å møte publikum, legger han til.

Ekeland sier han gleder seg enormt til oppstart, og at det kommer til å bli helt spesielt med disse konsertene hvor det kun er plass til 200 personer. Han sier over halvparten av billettene allerede er solgt, og at mange av konsertene begynner å bli fulle.

– Her kommer du inn i et rom hvor artisten eier hele rommet. Det blir nesten som et teater hvor du blir med i spillet. Det blir runde bord, god plass og alle blir synlige. Artisten ser deg og du blir virkelig en del av det, sier Ekeland.

LES OGSÅ: Stavanger Ysteri fyller fem år: – Det er ikke bare mitt ysteri lenger, men byens (+)

Disse skal spille: 

* 22. juli: Vidar Villa

* 23. juli: Leif & Kompisane

* 24. juli: Goggen

* 25. juli: OnklP

* 29. juli: Morten Abel

* 30. juni: Tønes

* 30. juli: Øystein Greni og Social Distance Man

* 31. juli: Rune Bjerga

* 31. juli: TØFL

* 1. august: TØFL (u/18-konsert)

* 1. august: Ingenting

Mer fra Dagsavisen