Fra retten

Hadde 454 tusenlapper under madrassen – nå kan han se langt etter pengene

Da politiet kom inn i stuen til 39-åringen fra Sandnes fant de en klump med hasj. De fant også 454 tusenlapper under madrassen hans.

###

30. desember 2014 ble 39-åringen oppsøkt av to politibetjenter som skulle forkynne et dokument for ham.

Politibetjentene traff på 39-åringen på en parkeringsplass, men gikk sammen med de to tjenestemennene inn i leiligheten for at forkynnelsen ikke skulle skje i offentlighet.

Da politiet kom inn i den så de at det lå en klump med hasj på stuebordet hans.

LES OGSÅ: Kvinne ruskjørte med tre småbarn i bilen

Mannen erkjente at denne var hans. Han samtykket også at til at det ble foretatt ytterligere undersøkelser i leiligheten.

Det resulterte i at politiet fant 681 gram marihuana, 245 gram hasj, 29 gram MDMA-pulver samt diverse narkotiske tabletter og dopingmidler.

I tillegg ble det også funnet et betydelig pengebeløp i kontanter i mannens bolig.

Mannen var også tiltalt for salg av narkotika og da han møtte i Jæren tingrett erkjente han samtlige forhold med unntak av dopingmidlene.

LES OGSÅ: Mor (60) tok på seg skylden for sønnens promillekjøring

Ifølge 39-åringen erkjente han at han hadde kjøpt disse, men at han trodde at disse var et prestasjonsfremmende kosttilskudd.

Det festet ikke retten lit til og viste til at han hadde kjøpt disse midlene fra personer han kom i kontakt med på et treningssenter og at omsetningen av disse har foregått på gaten utenfor treningssenteret.

«Under slike omstendigheter finner retten det bevist at tiltalte skjønte at det dreide seg om ulovlige preparater som det er straffbart å ha», heter det i dommen.

I forbindelse med straffeutmålingen la retten betydelig vekt på 39-åringens tilståelse og ikke minst at saken var blitt svært gammel uten at han kunne lastes for dette. Dermed ble straffen åtte måneders fengsel der fire av disse ble gjort betinget med en prøvetid på to år.

Krevde inndragning

Det store spørsmålet i retten var inndragning av et betydelig pengebeløp.

I forbindelse med ransakingen ble det funnet flere poser med kontanter i rammen under madrassen hans.

Blant annet var det en «pakke» med 454 tusenlapper som politiet krevde inndratt som utbytte av straffbar handling.

LES OGSÅ: Butikkeier og advokat var hos prostituerte – vitnet i halliksak

Ifølge 39-åringen var pengene noe han skulle bruke til å kjøpe en ferieleilighet i Thailand sammen med to kamerater.

Han viste i retten et gjeldsbrev der han skal ha lånt 300.000 kroner fra en privatperson i 2012. Denne personen var ikke ført som vitne i saken og retten kom til at 39-åringens forklaring ikke var troverdig på dette punktet.

Retten kom til at 39-åringen ikke var i stand til å gi en fornuftig forklaring på hvor pengene stammer fra og at det ikke er sannsynliggjort at de er ervervet på lovlig vis.

LES OGSÅ: Artist lurte SAS – nå må han selv punge ut

Dermed fikk han inndratt 454.000 kroner til fordel for statskassen.

I tillegg fikk han også inndratt 62.400 kroner som retten mener stammer fra salg av hasj i løpet av en toårsperiode før han ble pågrepet.