Nyheter

Fakta om koronautbruddet i Norge

En person ligger i respirator på SUS.

En person mellom 40 og 50 år er lagt i respirator med Covid-19 på Stavanger universitetssykehus (SUS). Det melder Stavanger Aftenblad.

Stavanger kommune har hittil hatt 159 koronasmittede. Sandnes har hatt til sammen 59, og Sola kommune har hatt 21 smittetilfeller, ifølge oppdaterte tall fra VG.

Situasjonen i Stavanger etter sommerferien har ikke vært som fryktet, og lokale helsetopper mener regionen har sluppet unna den store bølgen.

Likevel er det ikke så mye som skal til, mener smittevernoverlegen, som oppforder alle til å ta influensavaksine.

Koronasituasjonen utvikler seg hele tiden. Under får du oversikt over utbredelsen av korona i Norge nå:

* 264 koronadødsfall er meldt til Folkehelseinstituttet (FHI). Aldersgruppen med flest dødsfall er personer som er 80–89 år gamle, og 53 prosent av alle døde er kvinner. FHI presiserer at det ikke alltid er mulig å vite om pasienten har dødd av eller med covid-19.

* 10.746 personer har siden februar fått påvist smitte av koronaviruset, viser Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS) mandag.

* Gjennomsnittsalderen til dem som har fått påvist smitte, var søndag 43 år. Det er 5.272 menn som har fått påvist smitte, og 5.272 kvinner.

* Smittetallet, eller reproduksjonstallet, sier hvor mange en smittet person smitter videre. Fra 1. august er dette anslått til 0,73.

* Tolv koronapasienter var mandag innlagt på sykehus. Det er fire færre enn før helgen.

* Pasientene fordeler seg slik på helseregionene: Helse Midt-Norge 1, Helse sør-øst 10 og Helse vest 1.

* Én pasient fikk mandag behandling i respirator. Det er én flere enn før helgen.

* I alt 231 pasienter hadde fram til mandag vært innlagt på intensivenhet.

* 719.879 personer var fram til søndag testet for koronavirus i Norge. 10.764 av de har testet positivt, ifølge MSIS-tall mandag.

* Fra 1. april gikk FHI over til å hente tall på testede fra MSIS laboratoriedatabase, som er hovedgrunnen til forskjell i antall positive tester og antall bekreftede smittede.

(Kilder: Helsedirektoratet, FHI)

Mer fra Dagsavisen