Nyheter

900 meter rør skal skiftes ut på Tasta

Utskiftingen av 900 meter vann- og avløpsrør i og ved Neptunveien blir etter alt å dømme satt i gang allerede i år.

Én god og én dårlig nyhet til beboere i Neptunveien og gatenettet rundt i nærområdet på Tasta: Om et drøyt års tid ligger det nye vann- og avløpsrør i gaten. Den dårlige nyheten: Det blir mye graving, med oppstart ganske raskt. Totalt skal 23 millioner kroner brukes, på rør, nytt fortau og nye gatelykter.

– Dette er et motkonjunkturtiltak for å bidra til å holde hjulene i gang i anleggsbransjen, sier lederen i utvalg for miljø og utbygging (UMU), Rune Askeland (MDG), til RA.

Kommunalutvalget har bedt Kommunedirektøren se på hvilke prosjekter innenfor vann, renovasjon og avløp (VVA) som kan framskyndes, naturlig nok med økende arbeidsledighet etter de økonomiske utslagene av viruspandemien.

Omfattende

VVA-arbeid krever utredninger, tillatelser og en forholdsvis omfattende prosjektering før gravingen kan starte, og flere aktuelle prosjekter er blitt vurdert.

Direktør for miljø og utbygging, Leidulf Skjørestad og hans stab har kommet til at det for vann og avløpsssektoren bare er prosjektet Neptunveien (tidligere Sjøveien)-Granlibakken som har kommet så langt i planleggingen at det kan startes opp tidligere enn planlagt.

Flere på vei

– Jeg regner med at UMU vil få flere saker fra ulike kommunale områder med forslag om prosjekter som kan utføres raskere enn tidligere planlagt. Jeg regner også med at det er bred politisk enighet om slike tiltak, sa UMU-lederen til RA før gårsdagens nettbaserte møte.

Prosjektet omfatter utskifting av om lag 900 meter vann og avløpsledninger i deler av Neptunveien, Granlibakken, Christian Bjellands gate og Nestunveien, som tidligere het Sjøveien. Vann og avløpsnett skal bygges til selvkost, som så betales av innbyggerne som kommunal avgift. Planen var start i 2021, men nå flyttes 10 av 23 millioner kroner fram til 2020-budsjettet.

Fakta:

Stavanger kommune skal skifte ut rundt 900 meter vann og avløpsledninger i deler av Neptunveien, Granlibakken, Christian Bjellands gate og Nestunveien.

Det skal også etableres et overvannssystem

Det kommer nytt fortau langs deler av nordsiden av Neptunveien.

Nye gatelys skal også på plass.

Prosjektet er beregnet til 23 millioner kroner.

Anleggsstart var planlagt til 2021, og er finansiert i handlings- og økonomiplanen, men nå flyttes 10 millioner kroner fram til 2020, slik at gravingen kan starte allerede i år

Direktør for miljø og utbygging, Leidulf Skjørestad, peker på at det vil være usikkerhet knyttet til framdriften i alle prosjekter i regi av Stavanger kommune som følge av koronasituasjonen. «Sykdom eller karantene for egne ansatte eller ansatte hos entreprenør eller prosjekterende, tilgang til materiell eller smitteverntiltak som iverksettes kan være eksempler på forhold som medføre forsinkelser i prosjektene. Også med denne bakgrunn vurderes det som hensiktsmessig å starte opp dette prosjektet, som en slags buffer dersom andre prosjekter blir utsatt», heter det i saksutredningen til politikerne.

###

Neptunveien sett mot vest

Mer fra Dagsavisen