Nyheter

Tina Bru takker ansatte på SUS: – De siste månedene har vært skikkelig tøffe

Høyre-nestleder Tina Bru havnet på sykehuset med alvorlig svangerskapsforgiftning.

I et Facebook-innlegg Tina Bru postet på mandag, forteller hun om noen tøffe måneder.

RA har vært i kontakt med Bru, som sier det er greit at Facebook-innlegget omtales.

– I slutten av oktober forsvant jeg fra jobb og Stortinget da jeg ble sykmeldt. Jeg var gravid og kroppen trivdes ikke så godt med det lenger. Noen uker senere var jeg så syk at jeg måtte legges inn på sykehuset i Stavanger. Jeg hadde fått alvorlig svangerskapsforgiftning, med et altfor høyt blodtrykk som hovedproblem. I tre uker lå jeg på et rom i 7. etasje på SUS, og var glad for hver dag jeg klarte å holde den lille jenta mi i magen, skriver Bru i innlegget.

Fødte to måneder før termin

7. desember, to måneder før termin, gikk det ikke lenger.

– Lille Kitty måtte komme til verden, langt fra sånn jeg hadde sett for meg at dette skulle bli. Hun var heldigvis sterk og frisk selv om hun var, og fortsatt er, liten. Jeg blir også bedre og sterkere for hver dag som går nå, så vi er på rett vei begge to, understreker Bru i innlegget.

For noen dager siden fikk de endelig reise hjem, riktignok gjennom en hjemmesykehus-ordning fordi den nyfødte fortsatt trenger ganske tett oppfølging.

– Men etter å ha bodd på sykehuset i to måneder er det en helt ubeskrivelig herlig følelse å komme hjem til egen seng og ikke minst en storebror som har savnet mammaen sin og gledet seg masse i ukevis til å treffe sin nye lillesøster. Barnehagebarn har nemlig ikke lov til å komme på besøk på barneintensiven nå på grunn av det store smittetrykket i samfunnet med både korona og RS-virus, forklarer Bru i innlegget.

– Det er ikke til å legge skjul på at de siste månedene har vært skikkelig tøffe, men nå ser vi framover og gleder oss til et nytt år. Vi er uendelig takknemlige for all hjelpen vi har fått på de mange avdelingene Kitty og jeg har vært innom på SUS gjennom denne tiden. Men jeg vil særlig huske jordmødrene på spesialposten 7H som passet på meg, trøstet meg og var der for meg de vanskelige ukene før Kitty ble født, som verdens fineste damer. Kompetansen og omsorgen deres var enorm og betydde alt for meg. Tusen takk, skriver hun videre.

Bru avslutter med å påpeke at de skal bruke ukene og månedene framover på å gjøre Kitty større og sterkere og nyte tiden sammen som en tross alt veldig heldig familie på fire, og ønsker alle godt nytt år.

Nyeste fra Dagsavisen.no: