Nyheter

Utopia-festivalen: God stemning og god musikk

På tross av regn og en litt sen start, så har voksne i alle aldre møtt opp for å høre på artistene som skal opptre på Utopia.

Etter to år står endelig Astrid S på scenen på Utopia festivalen. Her skulle hun egentlig ha opptrådt i 2020, men festivalen ble avlyst på grunn av korona.

– Jeg har jo sluppet et album under pandemien, så det er hyggelig at dere kan synge med, sier Astrid.

Hun inntok scenen 18.00 fredag, til høy jubel fra publikum, og opptrådte både med sanger fra det nye albumet og noen klassikere. Gjestene som skal bli med på dag to av festivalen, får også gleden av å høre artister som Alan Walker, Soppgirobygget og Kamelen.

Stavanger Utopia festival

God stemning

På en Obos-pute litt unna scene 2 sitter festivalgåerne, Kristine Ringen og Julie Ringen, og får med seg musikktrioen Beathoven. Kristine forteller RA at tvillingsøsteren hennes, Julie, har tatt turen til Stavanger for å besøke henne.

– Det tok en festival for at hun skulle komme hit, ler hun.

Kristine har ikke vært på festival siden lenge før pandemien og gleder seg til en lang kveld med flinke artister.

– Hvem gledes det mest til å se på scenen?

– Jeg er veldig spent på Janove og spesielt Astrid S, sier Kristine.

– Og Kamelen og DJ snake, legger Julie til.

Jentene har ikke latt seg skremme av det dårlige været og nyter den fine musikken med en øl fra baren.

– Selv om det er litt regn i været så blir det fortsatt den gode følelsen av at “det er festival”, sier Kristine.

Stavanger Utopia Festival Lamaitre musikk

Forsinkelser

Den dystre værmeldingen plaget kanskje ikke Kristine og Julie, men regnet førte til noen utfordringer og en litt sen start for Utopia.

– Det er rett og slett fordi at det er et nytt område i år. Det er første gangen vi arrangerer i Bjergstedparken, og så ble vi litt satt ut av regn i forhold til rigging som gjorde at vi kom litt bakpå, sier kommunikasjonsrådgiver, Siv Mary Espedal.

Stavanger Catherine Joa Frivillig Utopia festival Musikk

Frivillig

For at festivalen skal bli en bra opplevelse for gjestene så er Utopia avhengige av flere hundre frivillige. En av disse er Cathrine Joa, som også har vært frivillig på festivalen tidligere.

– Min jobb i dag er å passe på at alle har det bra, både de som jobber her og de som er publikum, samt å passe på at folk er der de trengs, sier hun.

Cathrine forteller at det beste med jobben er å få bli kjent med nye mennesker og få seg noen nye venner, samt den gode stemningen.

– Det er gode folk, god musikk, du får gått rundt og se at folk koser seg, og høre god musikk, sier hun.

Av alle som skal opptre er gleder hun seg mest til å få høre Alan Walker og Astrid S.

– Jeg skulle ha sett Astrid S i 2020, når det ble avlyst på grunn av korona, så jeg gleder meg spesielt til å se henne, sier Cathrine.

Astrid S Utopia festival musikk Stavanger
Nyeste fra Dagsavisen.no: